Makaleler
1
Kalitesiz gıdalar diyarı A101'in vatandaşa sattığı raflarda ki balların tamamının sahte olduğu belirlendi. Ankara'da eş zamanlı yapılan 960 milyon liralık "sahte bal" operasyonunda bir fabrikanın farklı markalar adı altında ürettiği balların tamamının yapılan analizler sonucu sahte olduğu anlaşıldı. Operasyon anında ele geçirilen Fruktoz, Glukoz ve çeşitli tatlandırıcıların bal değil reçel yapımında kullanılacağını iddia eden fabrikanın daha önce hiç Reçel üretiminde bulunmadığı ortaya çıktı 😀
Sahte Bal Markaları:

20240925_153058.webp

images (6).webp

20240925_153720.webp

20240925_153559.webp

20240925_153323.webp

20240925_154606.webp

A101 bu marka balları daha önce hiç satmadığını iddia ederek gıda dedektifine dava açmış fakat şu an hala indirimde reklamı yapılarak satılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şaşırmadım. Zaten biliniyordu bu tarz şeyler. Gerçek bal pahalı bir şey, marketlerde satılan 50 TL'lik balların hepsi şeker şurubu zaten.
Bal bilinen bir şey, peki ya o sattıkları peynirler, sütler, sucuklar neyden yapılıyor konuşan yok. Ben üç harfli marketlerde satılan peynirlerin sütten bile yapıldığını düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yüzden ucuz mal almayın. Biraz daha ekleyin adam akıllı bir şey alın. Benim aldığım bal orijinal hakiki bal. Boğazımı yakıyor. Marketlerdeki şurup gibi.
Bal bilinen bir şey, peki ya o sattıkları peynirler, sütler, sucuklar neyden yapılıyor konuşan yok. Ben üç harfli marketlerde satılan peynirlerin sütten bile yapıldığını düşünmüyorum.
Peynir değil zaten. Aslında peynir ama kimyasal basıyorlar. Küflenmiş peynirleri eritip kimyasal basıp tost peyniri diye satıyorlar.

3 harfli marketlerin meyve suları da kötü. Özellikle şu jucy marka meyve suyu. İçinde meyveye dair bir şey bulamazsınız.

Bu yüzden ucuz mal almayın. Biraz daha ekleyin adam akıllı bir şey alın. Benim aldığım bal orijinal hakiki bal. Boğazımı yakıyor. Marketlerdeki şurup gibi.

Peynir değil zaten. Aslında peynir ama kimyasal basıyorlar. Küflenmiş peynirleri eritip kimyasal basıp tost peyniri diye satıyorlar.

3 harfli marketlerin meyve suları da kötü. Özellikle şu jucy marka meyve suyu. İçinde meyveye dair bir şey bulamazsınız.
Afiyet olsun hocam. Bu köyden gelen ballar güzeldir.

Ucuz etin yahnisi bayat olur derler. Eğer ucuz bir ürün görürseniz, muhtemelen bir hilesi vardır. Öyle düşünebilirsiniz.