(ilk mesajı yazarken ben de A18 Pro değil de, direkt A19 Pro'nun sonuçlarına bakarak yazmışım evet biraz hata olmuş orada.)
(Aşağıda değinmedim ama, özellikle GPU tasarımında A19 Pro ve M5 çok büyük oranda benzerlik gösteriyor, araştırmanı öneririm.)
Yine de, A18 Pro'nun sadece tek çekirdek performansına bakıp M.2'den iyi demek, sadece tek çekirdek performansı yüzünden tüm mimariyi çöpe atmak gibi bir şey. MacBook gibi bir cihazda ve macOS gibi bir OS'de önemli olan çoklu çekirdek performansı ve bellek bant genişliği. Zira MacBook'da çoğu zaman aynı anda birden fazla pencere/uygulama/işlem açık oluyor, aynı anda çok sekmeli çalışıyorsun. SoC, tüm dikkatini aynı anda sadece tek bir uygulamaya vermiyor. M.2, bant genişliği ve çoklu çekirdek performansı sayesinde çoklu işlemlerde veya nispeten ağır işlerde kesinlikle daha iyi. Evet A18 Pro iyi bir çip ama "telefon" kategorisinde olduğunu unutmamak lazım. 2 performans çekirdeği, M.2'ye kıyasla daha zayıf bir GPU ve sadece tek çekirdek performans avantajı ile macOS gibi ağır çoklu görev yöneten bir işletim sisteminde M.2'nin verdiği performansı vermesini beklemek mantıklı değil. Sanıyorum ikimiz de M2 MacBook Air kullanıyoruz; M.2 her ne kadar mimari açıdan A18 Pro veya A19 Pro'ya kıyasla eskimiş olsa da, yine de macOS faktörünü unutmamak lazım. Bu OS, özellikle son birkaç nesildir sadece m serisi çipler için yazıldı. macOS, iOS'e benzemez. iOS'de SoC, gücünü genelde aynı anda sadece tek bir uygulamaya verirken sen Mac'te aynı anda bazen 5-10 tane uygulama kullanıyorsun. İşte A18 Pro gibi bir çip, bu tarz çoklu görevlerin üstesinden gelemez diyorum ben.