Geriliyorum

Uzman
2017 B9 kasa A4 2.0TDİ 190Hp Quattro Dynamic, 225Km, 1690 TL.

Araç yaşadığım ilçe de ve satıcı ile ortak bir dostumuz olduğu için ilgimi çekti.
Aracın ağır bakımları yaklaşık 30 bin km önce yapılmış ve 180k civarında maliyet tutmuş.
  • Triger seti(bunlarda zincirli sanırım)
  • Baskı balata
  • Kavrama
  • Volant
  • Sıvı bakımları
  • Şanzıman bakımı(sanırım şanzıman yağı)
Bel altı temizlik boyası olduğu söylendi, 5 bin tramer var ancak yılını sormadım. Sağ ön farı değişen kaza resmi yok, ciddi bir kaza değil gibi duruyor.
Kaportada herhangi bir değişen yok, şase podye vs sağlam. Sanırım ufak bir kazadan dolayı sadece sağ far değiştirilmiş.

Araç yüksek km olduğu için biraz tedirgin ediyor, ve ilk defa dizel araç bakıyorum.
Özellikle yüksek km dizel için çoğu kişi kumar diyor.
Ancak olurda alırsam emsallerine göre yaklaşık 75-100k aşağısına alıcam eş dost pazarlığa dahil olacağı için..

Son olarak bu araçta Adblue, Egr, partikül falan her şey var mıydı? Malum bazı dizellerde adblue olmuyor kafam karışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
VAG grubu 200.000 km ve üzeri her araçtan uzak durun. Güzel kullanılan 2.0 TDI örnekleri her ne kadar 500.000 km bile deviriyor olsa da 190HP 2.0 motorlu bir aracın Türkiye'de kullanılıp zorlanmamış olma ihtimali bence yok.

Yaşına göre kilometresi çok geldi.
Sene başına 25km yapmış tam ortalama sayılıyor aslında.

VAG grubu 200.000 km ve üzeri her araçtan uzak durun. Güzel kullanılan 2.0 TDI örnekleri her ne kadar 500.000 km bile deviriyor olsa da 190HP 2.0 motorlu bir aracın Türkiye'de kullanılıp zorlanmamış olma ihtimali bence yok.
Yani ne desem bilemedim..
2.0 TDI VAG grubunun en sağlam motorlarından biridir diye biliyorum.
And Cetin gibi gurmelerden edindiğim bilgilerden yola çıkarak söylüyorum, şahsi görüşüm değil.

200km üstü dizel/benzin her araç kumar aslında, ancak burdaki motor riski en aza indiren motorlardan biri. Kaldı ki ağır bakımları falan da yapılmış.

Aksi halde 1.6 -1.7m gibi bütçeye daha düşük km araç alacağın zaman, hem kalite hem segment, hem motor hacmi düşüyor.

Son düzenleme:
Sene başına 25km yapmış tam ortalama sayılıyor aslında.

Yani ne desem bilemedim..
2.0 TDI VAG grubunun en sağlam motorlarından biridir diye biliyorum.
And Cetin gibi gurmelerden edindiğim bilgilerden yola çıkarak söylüyorum, şahsi görüşüm değil.

200km üstü dizel/benzin her araç kumar aslında, ancak burdaki motor riski en aza indiren motorlardan biri. Kaldı ki ağır bakımları falan da yapılmış.

Aksi halde 1.6 -1.7m gibi bütçeye daha düşük km araç alacağın zaman, hem kalite hem segment, hem motor hacmi düşüyor.
İnternetteki araç gurmeleri(!) arka planda paraları saymaktan yorulurken sizin 10 senede 1 araç için biriktirdiğiniz parayı önemsemeyecektir.

1768369907312.webp

1768369926748.webp

Şurdan yürümeni tavsiye ederim.

DPF'si EGR'si bunlarin zamani gelmistir. Motoru buyuk oranda sorunsuz. Sanzimani biraz soru isaretli bir arac. Buradaki en buyuk kumar aracin onceki kullanicisi veya kullanicilari.

Yüksek km araç almaya ben de sıcak bakmıyorum. Abim 340 binde 1.3 CDTI Opel Astra almıştı Turbo, pompa, enjektörler revizyonlu komple elden geçmiş şekilde. Yine de baş edemedi. Araç motordan ibaret değil ki. Yürüyen aksamı vs yoruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
2017 B9 kasa A4 2.0TDİ 190Hp Quattro Dynamic, 225Km, 1690 TL.

Araç yaşadığım ilçe de ve satıcı ile ortak bir dostumuz olduğu için ilgimi çekti.
Aracın ağır bakımları yaklaşık 30 bin km önce yapılmış ve 180k civarında maliyet tutmuş.
  • Triger seti(bunlarda zincirli sanırım)
  • Baskı balata
  • Kavrama
  • Volant
  • Sıvı bakımları
  • Şanzıman bakımı(sanırım şanzıman yağı)
Bel altı temizlik boyası olduğu söylendi, 5 bin tramer var ancak yılını sormadım. Sağ ön farı değişen kaza resmi yok, ciddi bir kaza değil gibi duruyor.
Kaportada herhangi bir değişen yok, şase podye vs sağlam. Sanırım ufak bir kazadan dolayı sadece sağ far değiştirilmiş.

Araç yüksek km olduğu için biraz tedirgin ediyor, ve ilk defa dizel araç bakıyorum.
Özellikle yüksek km dizel için çoğu kişi kumar diyor.
Ancak olurda alırsam emsallerine göre yaklaşık 75-100k aşağısına alıcam eş dost pazarlığa dahil olacağı için..

Son olarak bu araçta Adblue, Egr, partikül falan her şey var mıydı? Malum bazı dizellerde adblue olmuyor kafam karışıyor.
1.5T Accord bakmanı öneririm, hem daha lüks hem de daha sorunsuz bir araç. Bu araçtan daha temiz olanlarını bulursun 1.8 civarına.

Tek sevmeyeceğin kısmı CVT olması olur.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-kolt.istma-sunroof-serit-ta-1294701121/detay mesela, 82 binlik normal hasar kaydı var (stop kırılsa 30-40 geçiriyorlar normal yani).