Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheMeh

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 ya da 3 gündür Gigabyte'ın A520M S2H anakartı ve AMD Ryzen 5 5600G işlemcisi ile yaşadığım sürücü kurulum sorunu ve bu süreçte karşılaştığım destek çilesini sizinle paylaşmak istedim. Yaşadığım durumun tam bir rezillik olduğunu düşünüyorum ve başkalarının da benzer bir duruma düşmesini istemem.

Ana sorun: Gigabyte'ın kendi web sitesinden indirdiğim AMD APU sürücüsü (sürüm 22.40.46.23) sürekli olarak "Error 182" vererek kurulmuyor. Bu durum, sadece bir kurulum hatasıyla kalmadı, sistemi kararsız hale getirdi ve en sonunda oyun oynarken bilgisayarımın çökmesine ve mavi ekran (BSoD) vermesine neden oldu.

Kendi başıma deneyip başarısız olduğum adımlar:

1. DDU (display driver uninstaller) kullanarak güvenli modda tam temizlik yaptım.
  2. Gigabyte'ın önerdiği gcc (Gigabyte Control Center) programını kurdum, ancak program "mevcut güncelleme yok" dedi.
  3. Aygıt Yöneticisi üzerinden manuel kurulumu denedim. Kurulum "başarılı" görünse de, sürücü aktifleşmedi ve sistem sürekli "Microsoft temel görüntü sürücüsü"nde kaldı.
  4. Ek bir test olarak lan sürücümü bile kaldırıp denedim, ancak sorun çözülmedi.
Gigabyte'ın destek süreci (tam bir fiyasko):tüm bu çabalarımın ardından Gigabyte destek ekibine ulaştım ve asıl çile burada başladı.

1. esupport sistemi: bir destek bileti açtım (ID: 1895823). Sorunu detaylıca anlattım ve beklemem söylendi.
  2. canlı sohbet: yanıt gelmeyince canlı sohbete bağlandım. Temsilci Aj'ye sorunu anlatınca, bana esupport sistemine erişimi olmadığını söyledi ve beni tekrar oraya yönlendirdi.
  3. sistem çakışması: Esupport'ta "yanıtla" seçeneği bulamadım ve yanıt veremediğimi bildirmek için tekrar canlı sohbete bağlandım. Onlar ise biletimin "yanıtlandı" olarak gözüktüğünü ve tekrar beklemem gerektiğini söyledi. Ancak bilet hala "çözülmedi".
  4. vakit kaybı ve sonuç: bu süreç boyunca canlı sohbetin mesai saatleri dışında kapanması, tekrar tekrar aynı bilgileri vermek zorunda kalmam, beni yordu ve hiçbir işe yaramadı. Sonunda sorunu çözmek için AMD'nin kendi sitesinden bir sürücü indirmek zorunda kaldım ve o sorunsuz bir şekilde yüklendi.
Kısacası, Gigabyte'ın web sitesindeki hatalı bir sürücü yüzünden hem vaktimi kaybettim hem de sistemim risk altına girdi. En kötüsü de, bu süreçte destek kanallarının ne kadar verimsiz olduğunu deneyimledim. Bu yaşadıklarım, markaya olan güvenimi ciddi şekilde sarstı.

Umarım benim yaşadığım bu durumu Gigabyte yetkilileri de görür ve hatalı sürücülerini düzeltirler. Başka kullanıcıların da aynı sorunla karşılaşmaması için bu konuyu açmayı gerekli gördüm.

Çözüm