Bütçe
15000-20000

Mr. Anybody

Uzman
Yer
Dünya
Herkese iyi formlar,

Ofis için bilgisayar toplayacağım. Bir kere alayım, en az bir 6-7 sene kafam rahat kalsın diyorum. Bundan dolayı DDR5 bir sistem toplamaya karar verdim. Şu anda bulduğum parçalar bunlar. Bu fiyatlarda hazır sistem varsa veya aşağıdaki parçalara alternatif, daha mantıklı parçalar varsa söylerseniz sevinirim.

Parçalar:
  • Anakart: Asus Prime A620M-K Linki
  • İşlemci: Ryzen 5 8500G Linki
  • RAM: Kingston Beast 16GB Linki
  • Güç Kaynağı: MSI MAG A600DN Linki
  • SSD: Kioxia Exceria G2 1TB Linki
İşlemci MPK olduğu için soğutucusu vardır herhalde, ama belki onun yerine kule tipi alabilirim. Bilgisayarın bulunacağı oda bazen sıcak olabiliyor.

Alırsam almayı düşündüğüm kule tipi: Cooler Master Hyper H411 Nano Linki
Parçalar bunlar. Ayrıca birkaç tane kasa da önerirseniz sevinirim, hâlâ bir kasa bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi formlar,

Ofis için bilgisayar toplayacağım. Bir kere alayım, en az bir 6-7 sene kafam rahat kalsın diyorum. Bundan dolayı DDR5 bir sistem toplamaya karar verdim. Şu anda bulduğum parçalar bunlar. Bu fiyatlarda hazır sistem varsa veya aşağıdaki parçalara alternatif, daha mantıklı parçalar varsa söylerseniz sevinirim.

Parçalar:
  • Anakart: Asus Prime A620M-K Linki
  • İşlemci: Ryzen 5 8500G Linki
  • RAM: Kingston Beast 16GB Linki
  • Güç Kaynağı: MSI MAG A600DN Linki
  • SSD: Kioxia Exceria G2 1TB Linki
İşlemci MPK olduğu için soğutucusu vardır herhalde, ama belki onun yerine kule tipi alabilirim. Bilgisayarın bulunacağı oda bazen sıcak olabiliyor.

Alırsam almayı düşündüğüm kule tipi: Cooler Master Hyper H411 Nano Linki
Parçalar bunlar. Ayrıca birkaç tane kasa da önerirseniz sevinirim, hâlâ bir kasa bulamadım.
Hocam sistem hakkında konuşmayacağım ama 4 borulu soğutucuya 1100 TL vereceğine 400 TL ekle Phantom Spirit SE al. Ya da 5 borulu Thermalright Assassin King alabilirsin 900 TL ye. Çok daha mantıklı olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Böyle daha iyi olur bence. Toplamda 18.600TL. 8500G nasıldır bilmiyorum.

Ofis işleri için hangi işlemci daha iyidir Hocam?

Herkes bir nevi ekran kartsız oyuncu bilgisayarı toplamış aslında, konu sahibi de dahil.

Ofis için denilmiş ama ofiste tam olarak ne amaçla kullanılacak? Eğer sadece günlük kullanım ve Microsoft Office uygulamaları kullanılacaksa, konuda paylaşılan parçaların hepsi bu işler için fazla kalıyor. Ancak tercih meselesi tabii ki.

Örneğin ben i3 3220-8 GB DDR3-120 GB SATA SSD'li bir sistem ile 2016'dan beri dilekçe yazdım, YouTube kullandım, ofiste canım sıkılınca Half Life 1 falan oynadım, bazen benim ortak ile film/anime vs. izledik, canavar gibi 9 yıl çalıştı. :) Geçenlerde sistemi emekliye ayırdım ama yapmasam da olurdu, ofis işlerinin ve günlük kullanımın üstesinde geliyordu cihaz.