• Hem kendi envanterimiz için hem de NATO'daki bazı ülke envanterleri için kara atmaca karadan konuşlu seyir füzesi tedariği anlaşması.
  • Gözlem uydusu üretim anlaşması.
  • ASELSAN aracılığıyla NATO erken ihbar radar kapasitesini yükseltme.
  • Drone alanında biz de dahil bir grup NATO ülkesi arasında ortak çalışma.
  • NATO ortak 155mm obüs mermisi tasarımı projesine katılma.

Şu anlık aklıma gelenler bunlar, muhtemelen daha fazlası da var. Devamı yarın yapılacak açıklamada belli olur.

Bi' yer sattığımız yok.

Satılmadıgının kanıtı var mı? Babasının hayrına yapıyor herhalde Amerika.

Satılmadıgının kanıtı var mı? Babasının hayrına yapıyor herhalde Amerika.

Neden satılsın? Senin kastettiğin ASELSAN ise, neden elimizdeki altın yumurtlayan tavuğu satalım ki? Ayrıca onu satma yetkisi Cumhurbaşkanı'nda bile yok.

Ek olarak ABD ile ilişkilerimiz bizim taviz vermemizle mi ilerliyor sanıyorsun? O zaman bu mantığa göre Fransa, ABD'den bi'şey alırken kendi ülkesinden değerli bi'şey vermek zorunda?

Neden satılsın? Senin kastettiğin ASELSAN ise, neden elimizdeki altın yumurtlayan tavuğu satalım ki? Ayrıca onu satma yetkisi Cumhurbaşkanı'nda bile yok.

Ek olarak ABD ile ilişkilerimiz bizim taviz vermemizle mi ilerliyor sanıyorsun? O zaman bu mantığa göre Fransa, ABD'den bi'şey alırken kendi ülkesinden değerli bi'şey vermek zorunda?

Evet, zorunda Ukrayna'dan söke söke aldı.

Ben şahidim, 1 km öteden canlı canlı yapılışını gördüm. Yol kaymak gibi yeniden baştan aşağı yapıldı. Sadece Etimesgut'ta değil; Pursaklar Protokol Yolu su kapakları yol seviyesine indirildi, gecekondu kötü görünümünü kapatmak için flama satın alındı. Daha da sayarım, aklıma gelenleri saydım. Olan vatandaşa olur.

Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüyle noktalıyorum:
"Uyuyan milletler ya ölür, ya da köle olarak uyanır."

• Hem kendi envanterimiz için hem de NATO'daki bazı ülke envanterleri için kara atmaca karadan konuşlu seyir füzesi tedariği anlaşması.
  • Gözlem uydusu üretim anlaşması.
  • ASELSAN aracılığıyla NATO erken ihbar radar kapasitesini yükseltme.
  • Drone alanında biz de dahil bir grup NATO ülkesi arasında ortak çalışma.
  • NATO ortak 155mm obüs mermisi tasarımı projesine katılma.

Şu anlık aklıma gelenler bunlar, muhtemelen daha fazlası da var. Devamı yarın yapılacak açıklamada belli olur.

Bi' yer sattığımız yok.

Hiçbir zaman devletin yeri satılmaz, satılan şeyden gelir elde edilmez. Sen devletin yerini özelleştirip satın mı almak istersin yoksa kiralamak mı? Ben devletin yerini işletip hem işçilerimi oraya sokar hem işletme bedeli alır hem de teşvik alırdım.
Mesela ASELSAN asla satılmaz ama hissesinin %49'una batılı ülkeler talip olabilir.