acer

Başarılı
Konu başlığındaki cihaza sahibim ve son birkaç gündür BIOS olayına sardım kendimi. Çünkü, içinde birçok özellik bulunuyormuş aslında. BIOS'un kendisinde o özellik kapalı geliyor fakat ayarlar ile yapılabiliyor. H2O düzenleyecilerini kullandığımda "unable to display setup string" hatası alıyorum. Birçok kişide bu hatayı almış fakat gidip sadece stringleri görüntüleyen programla açtığımda o özel ayarları görebiliyorum. Bu konuda bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim.

BIOS dosyasını, en son sürüm olsun diye, Monster'dan istedim fakat zaten en son sürümü kullanıyormuşum. Güncelleme hiç yayınlanmamış. Monster'ın attığını baz alarak yapıyorum veya kendi BIOS'umun yedeği üzerinden yapıyorum çünkü logo kalsın istiyorum.

BIOS

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu başlığındaki cihaza sahibim ve son birkaç gündür BIOS olayına sardım kendimi. Çünkü, içinde birçok özellik bulunuyormuş aslında. BIOS'un kendisinde o özellik kapalı geliyor fakat ayarlar ile yapılabiliyor. H2o düzenleyecilerini kullandığımda "unable to display setup string" hatası alıyorum. Birçok kişide bu hatayı almış fakat gidip sadece stringleri görüntüleyen programla açtığımda o özel ayarları görebiliyorum. Bu konuda bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim.

BIOS dosyasını, en son sürüm olsun diye, Monster'dan istedim fakat zaten en son sürümü kullanıyormuşum. Güncelleme hiç yayınlanmamış. Monster'ın attığını baz alarak yapıyorum veya kendi BIOS'umun yedeği üzerinden yapıyorum çünkü logo kalsın istiyorum.

BIOS

BIOS'un menüsünü modlayarak açmaya çalışmak çok riskli yanlış bir işlem çöp yapar PC'yi fazla anlamıyorsan girme bu işe.
Senin gördüğün hatası normal, çünkü Monster Abra BIOS'ları ınsyde h2o tabanlı ve menü etiketleri gizlenmiş. Menü aslında var ama yazıları yok.
Bu yüzden BIOS'u modlayıp menüyü açmak yerine, gizli ayarları direkt değiştirmen daha güvenli. Bunun içinde.
ıfr extract ile hangi gizli ayarlar olduğunu görebilirsin.
ru. EFI veya h2ouve ile bu ayarların değerlerini değiştirebilirsin.

Menüyü açmak yüksek risk programlayıcı gereklidir buna.
Ayarları direkt değiştirmek daha güvenli, çoğu kişi bu yöntemi tercih edilir.

BIOS'un menüsünü modlayarak açmaya çalışmak çok riskli yanlış bir işlem çöp yapar PC'yi fazla anlamıyorsan girme bu işe.
Senin gördüğün hatası normal, çünkü Monster Abra BIOS'ları ınsyde h2o tabanlı ve menü etiketleri gizlenmiş. Menü aslında var ama yazıları yok.
Bu yüzden BIOS'u modlayıp menüyü açmak yerine, gizli ayarları direkt değiştirmen daha güvenli. Bunun içinde.
ıfr extract ile hangi gizli ayarlar olduğunu görebilirsin.
ru. EFI veya h2ouve ile bu ayarların değerlerini değiştirebilirsin.

Menüyü açmak yüksek risk programlayıcı gereklidir buna.
Ayarları direkt değiştirmek daha güvenli, çoğu kişi bu yöntemi tercih edilir.

Hocam textleri duruyor normal olarak H20eze kullanarak bunu görebiliyorum. Sadece bu BIOS sürümünde nedense unable to display setup string hatası atıyor. Ve evet bu işlere fazlasıyla yatkınım hem donanım hem yazılım olarak. Bakıldığında o setup kısmını açabilirsem veya başka bir taraftan alabilirsem direkt bir değeri 0'dan 1E çektiğimde o ayarlar bölümü aktif oluyor.

Hocam textleri duruyor normal olarak H20eze kullanarak bunu görebiliyorum. Sadece bu BIOS sürümünde nedense unable to display setup string hatası atıyor. Ve evet bu işlere fazlasıyla yatkınım hem donanım hem yazılım olarak. Bakıldığında o setup kısmını açabilirsem veya başka bir taraftan alabilirsem direkt bir değeri 0'dan 1E çektiğimde o ayarlar bölümü aktif oluyor.

Menü metinleri textleri BIOS içinde zaten var, h2oeze ile kısmen görüntülenebiliyor.
Sadece bu sürümde “unable to display setup string” hatası alıyorsun; yani metin referansları okunamıyor ama ayarın kendisi çalışıyor.
Amacın aslında setup variable değerini değiştirip gizli menüyü açman.
H2oeze veya ru. EFI ile direkt olarak gizli setup Variable'ı değiştir.

Ifr extract ile hangi variable olduğunu bul.
Ru. EFI'den veya h2Ouve'den şu komutu kullan.
(Setup_var variable_id 0x1E) bu, menüyü aktif edecek ve BIOS'u modlamadan istediğin ayarlara girmeni sağlar.
Yani menüyü açmak için hex patch veya modlama yapmana gerek yok, sadece ilgili Variable'ı değiştirmen yeterli.

Menü metinleri textleri BIOS içinde zaten var, h2oeze ile kısmen görüntülenebiliyor.
Sadece bu sürümde “unable to display setup string” hatası alıyorsun; yani metin referansları okunamıyor ama ayarın kendisi çalışıyor.
Amacın aslında setup variable değerini değiştirip gizli menüyü açman.
H2oeze veya ru. EFI ile direkt olarak gizli setup Variable'ı değiştir.

Ifr extract ile hangi variable olduğunu bul.
Ru. EFI'den veya h2Ouve'den şu komutu kullan.
(Setup_var variable_id 0x1E) bu, menüyü aktif edecek ve BIOS'u modlamadan istediğin ayarlara girmeni sağlar.
Yani menüyü açmak için hex patch veya modlama yapmana gerek yok, sadece ilgili Variable'ı değiştirmen yeterli.
Bunu nasıl yapacağımı detaylıca anlatırsanız sevinirim hocam. Çünkü bu bios işlerini modlamayı vs yani pek iyi bulmuyorum masaüstü olmadığı için. Yardımcı olursanız sevinirim .

Bunu nasıl yapacağımı detaylıca anlatırsanız sevinirim hocam. Çünkü bu BIOS işlerini modlamayı vs yani pek iyi bulmuyorum masaüstü olmadığı için. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben anlatsam dahi hiçbir bilgin yok ise bence bu olaya girişmemen hadi diyelim ben anlattım fazla bilgin yok bir şeyi yanlış yaparsan makine çöp olur bence girişme derim ben bu maceraya girişme bence. Senin için macera konumunda.

Ben anlatsam dahi hiçbir bilgin yok ise bence bu olaya girişmemen hadi diyelim ben anlattım fazla bilgin yok bir şeyi yanlış yaparsan makine çöp olur bence girişme derim ben bu maceraya girişme bence. Senin için macera konumunda.

Hocam donanım ve yazılım konusunda uzmanım sadece sevmeme sebebim laptopta olması. Aktif BIOS'u güncellemek tek 1 ayarı değiştirileceğinden dolayı sizin dediğiniz şekil mümkün ise pek tehlikeli değil. Bu yüzden anlatmanızı rica etmiştim.

Hocam donanım ve yazılım konusunda uzmanım sadece sevmeme sebebim laptopta olması. Aktif BIOS'u güncellemek tek 1 ayarı değiştirileceğinden dolayı sizin dediğiniz şekil mümkün ise pek tehlikeli değil. Bu yüzden anlatmanızı rica etmiştim.

Anlıyorsanız bence yaparsınız bence takılacağınızı zannetmiyorum takılırsanız ben yardımcı olurum merak etmeyin yazdıklarım açıklayıcı zaten.