SoftBant

Başarılı
Sistem iyi olmasına rağmen oyun çok düşük performans veriyor. Mesela şehre girince sabit 30 FPS alıyorum. Çıkınca da 70-80 arası ama sabit değil sürekli düşüyor. Buna çözüm olarak DXVK indireyim dedim bu sefer de oyun çökmeye başladı.

Sistem iyi olmasına rağmen oyun çok düşük performans veriyor. Mesela şehre girince sabit 30 FPS alıyorum. Çıkınca da 70-80 arası ama sabit değil sürekli düşüyor. Buna çözüm olarak DXVK indireyim dedim bu sefer de oyun çökmeye başladı.
AC: Origins için DXVK kullanarak yaşadığınız çökme sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. DXVK Sürümünü Kontrol Edin:
- En son DXVK sürümünü kullandığınızdan emin olun. Gerekirse en güncel sürümü DXVK GitHub sayfasından indirin.

2. Oyun Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Oyun için en son güncellemeleri yüklediğinizden emin olun. Ubisoft Connect veya Steam üzerinden güncellemeleri kontrol edin.

3. Oyun Grafik Ayarlarını Düşürme:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürün. Özellikle gölge, doku kalitesi ve anti-aliasing ayarlarını azaltmak performansı artırabilir.

4. Düşük Modda Oynamayı Deneyin:
- DXVK'i kullanmadan önce oyunu düşük ayarlarda oynayıp performansı kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, DXVK ile ilgili sorunu daha iyi anlayabilirsiniz.

5. DXVK İçin Dış Kütüphaneleri Ayarlama:
- DXVK kullanıyorsanız, bazı durumlarda ek kütüphaneler (örneğin, Vulkan sürücüsü) gerekli olabilir. Vulkan sürücünüzün güncel olup olmadığını kontrol edin.

6. Konfigürasyon Dosyalarını Yenileyin:
- Eğer DXVK kurulumu sırasında konfigürasyon dosyalarında değişiklik yaptıysanız, bunları varsayılan ayarlara döndürün.

7. Oyun Dosyalarını Doğrulama:
- Steam veya Ubisoft Connect üzerinden oyunun dosyalarını doğrulayarak eksik veya bozuk dosyaları yeniden indirin.

8. DXVK’i Kaldırın ve Alternatifler Dene:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, DXVK’i kaldırıp alternatif çözümler (DirectX 11 ile oynamak veya başka bir uyumluluk aracı) deneyin.

9. Görüntü Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
- Görüntü kartınızın sürücülerinin en güncel versiyonunu kullandığınızdan emin olun. NVIDIA veya AMD’nin resmi web sitesinden indirin.

10. Oyunları Uyumluluk Modunda Çalıştırma:
- Oyun kısayoluna sağ tıklayıp "Özellikler" menüsünden uyumluluk modunu "Windows 8" veya "Windows 7" olarak ayarlayın.

Bu adımları deneyerek performansınızı ve çökme sorununu çözebilirsiniz. Başarılar!