Yelleeror

Becerikli
Merhaba,

Access Point sanırım bildiğim kadarıyla menzil genisletici router ise de aynı görevi görüyor farkları nedir şu an elimde olan modeli tam hatırlamıyorum ama TP-Link RE205 olması lazım durum şöyle Wi-Fi odamın tamı tamına üst katında ve aynı konumda ana Wi-Fi'den hiçbir şekilde aşağı kata benim odama kablo çekme şansım yok bu durum biraz sıkıntılı.

TurkNet geldi ve sorunu çözemedi bende kendimce böyle çözüm buldum 5G destekleyen menzili biraz uzun olan bir cihaz önerir misiniz ana Wi-Fi 1000 megabit ve bana da 400+ download ve ping 5 7 arasi Max 10 olacak şekilde isterim benim için de en önemli stabil bağlantı şu anki cihazda bazen 3ms bazen 50ms bazen 100ms ve bilerek de cihaza telefonla bile baglanmiyorum ki ping olmasın bu dediğime göre ucuz fiyat performans bir ürün önerir misiniz Wi-Fi işlerinden çok anlamıyorum da.

Access Point kablodan gelen interneti kablosuz olarak yayarken, router kablosuz gelen interneti tekrar kablosuz olarak yayar. Access Point'te hız ve ping kaybı yaşamazken, Router'da bir miktar kayıp yaşarsın. Senin odana kablo çekme şansın olmadığı için Access Point kullanman mümkün değil. Bu yüzden menzil genişletici tercih etmen mantıklı. Bütçene göre TP-Link RE605X ya da biraz daha uygun fiyatlı TP-Link RE450 işini görür. İkisi de 5 GHz'de daha stabil ping verir. Eğer bütçe sıkıntın yoksa mesh sistem (deco M4 veya X20) alırsan hem kapsama hem stabilite çok daha iyi olur.

Son düzenleme:
Access Point kablodan gelen interneti kablosuz olarak yayarken. Router kablosuz gelen interneti kablosuz olarak yayar. Access Point'de hız ve ping kaybı yaşamazken, router da kayıp yaşarsın.

Hocam anlattığım gibi ben de kablo çekme şansım vesaire yok hangi cihazı almalıyım ne yapmalıyım Wi-Fi işlerinden de hiç anlamıyorum yardımcı olur musunuz? Hem düşük ping hem de yüksek indirme hizlari destekleyecek bir cihaz.

Düşük ping istiyorsanız 5 Ghz çoklayabilen birini almalısınız. Bazıları sadece 2.4ü çoğaltıyor ona dikkat edin

Hocam ben de çok anlamıyorum yardımcı olma şansınız var mı?
Hocam repeaterle en az 30 ping artış olur 5 Ghzde bile.

Repeaterle iyi ping beklemeyin spike da olur.

Dünyanın en iyi repeaterini de alsanız modemden çıkan sinyal aşağı kata giderken zaten zayıflıyor zayıf sinyal repeaterde işlenip daha da zayıflıyor sonra siz bağlanıyorsunuz.

Yani amacınız 5 10 ping almaksa bu cihazla olmaz ya kabloyu uzatmaya bakın ya modemi aynı yere taşımaya bunlar olmuyorsa paranız cebinizde kalsın

Merhaba,

Access Point sanırım bildiğim kadarıyla menzil genisletici router ise de aynı görevi görüyor farkları nedir şu an elimde olan modeli tam hatırlamıyorum ama TP-Link RE205 olması lazım durum şöyle Wi-Fi odamın tamı tamına üst katında ve aynı konumda ana Wi-Fi'den hiçbir şekilde aşağı kata benim odama kablo çekme şansım yok bu durum biraz sıkıntılı.

TurkNet geldi ve sorunu çözemedi bende kendimce böyle çözüm buldum 5G destekleyen menzili biraz uzun olan bir cihaz önerir misiniz ana Wi-Fi 1000 megabit ve bana da 400+ download ve ping 5 7 arasi Max 10 olacak şekilde isterim benim için de en önemli stabil bağlantı şu anki cihazda bazen 3ms bazen 50ms bazen 100ms ve bilerek de cihaza telefonla bile baglanmiyorum ki ping olmasın bu dediğime göre ucuz fiyat performans bir ürün önerir misiniz Wi-Fi işlerinden çok anlamıyorum da.
Router kablo ile gelen interneti hem kablolu hem de kablosuz olarak dağıtır, yönlendirir. Access point ise kablolu ve ya kablosuz olarak aldığı interneti kablosuz olarak yayar, menzil genişletme görevi görür. Sadece wifi alanını genişletmeyi amaçlıyorsanız access point almanız daha doğru olur. Ancak kablosuz bağlantıyı kullanarak menzili uzatmak çok sağlıklı bir şey değil, gecikmeyi arttırır ve çok stabil çalışmaz. Kablo çekip ona access point bağlamanız çok daha mantıklı olacaktır. Özellikle 5Ghz menzili daha olduğundan katlar arası sıkıntı yaşarsınız diye düşünüyorum.

Hocam repeaterle en az 30 ping artış olur 5 GHz'de bile.

Dünyanın en iyi repeaterini de alsanız modemden çıkan sinyal aşağı kata giderken zaten zayıflıyor zayıf sinyal repeaterde işlenip daha da zayıflıyor sonra siz bağlanıyorsunuz.

Yani amacınız 5 10 ping almaksa bu cihazla olmaz ya kabloyu uzatmaya bakın ya modemi aynı yere taşımaya bunlar olmuyorsa paranız cebinizde kalsın.

Hocam alttaki arkadaşın dediğine göre benim işime roater yaramaz gibi Access Point lazım bana hocam bendeki şu anki ne kadar kötü olsa bile istikrarsız olsa da dalgalanma olsa da bağlantıda 5ms veya 10ms olarak gormuslugum oynamışligim çok o yüzden önerebileceğiniz bir Access Point var mı kaliteli çünkü telefonla test yapıyorum 4ms ve 350+ download alıyorum ee bu telefon değil ki asıl üretim amacı belli telefondaki parçadan daha iyi olduğunu varsayarak 400 450+ download 2 5 ms ping alacağını düşünüyorum.

Hocam repeaterle en az 30 ping artış olur 5 GHz'de bile.

Yani amacınız 5 10 ping almaksa bu cihazla olmaz ya kabloyu uzatmaya bakın ya modemi aynı yere taşımaya bunlar olmuyorsa paranız cebinizde kalsın.

Yani hocam 2ms aramıyorum örnek ping 15 olsun ama değişmesin hep bir ara 200 bir ara 25 falan veya 20dk 15ms ondan sonra saçma sapan dalgalanma istemiyorum bir de yüksek download.

Basit. Router ile Access Point arasındaki fark, Router’ın yeri geldiğinde İP dağıtabilecek protokollere sahip olması.

Ancak senin konumunda sen alacağın Router’ı tekrarlayıcı modunda kullanacaksın.

1- Kablo çekebiliyorsan Access Point
2- Kablo çekemiyorsan tekrarlayıcı modda Router
3- Eğer dağıtmak istediğin yer büyükse ve kablo çekemiyorsan Mesh.

Aralarından seçimini yap.

Router’a illa kablo gireceksin diye bir şey yok. Tekrarlayıcı moda alırsın ve işine bakarsın. İndirme hızları ve Ping illa %30-40 etkilenir. Eğer kabloyu Router’a girersen Router ile de kayıp olmaz o da Access Point gibi davranmaya başlar.

Ben olsam antenleri kuvvetli kaliteli bir Router’a kablo girerim hem de elimde ileride istersem kendi başına kablosuz yayın yapabileceğim bir ekipmanım olur.

Basit. Router ile Access Point arasındaki fark, Router'ın yeri geldiğinde IP dağıtabilecek protokollere sahip olması.

Ancak senin konumunda sen alacağın Router'ı tekrarlayıcı modunda kullanacaksın.

1- kablo çekebiliyorsan Access Point.
2- kablo çekemiyorsan tekrarlayıcı modda router.
3- eğer dağıtmak istediğin yer büyükse ve kablo çekemiyorsan mesh.

Aralarından seçimini yap.

Router'a illa kablo gireceksin diye bir şey yok. Tekrarlayıcı moda alırsın ve işine bakarsın. İndirme hızları ve ping illa %30-40 etkilenir. Eğer kabloyu Router'a girersen router ile de kayıp olmaz o da Access Point gibi davranmaya başlar.

Ben olsam antenleri kuvvetli kaliteli bir Router'a kablo girerim hem de elimde ileride istersem kendi başına kablosuz yayın yapabileceğim bir ekipmanım olur.

Hocam benim seçeneğim 2 olacak alanım küçük ve Huawei BE3 Wi-Fi 7 router nasıl sizce dedigim gibi kablosuz routere sonra da routerden kablolu şekilde interneti masaustu bilgisayarıma alabilir miyim?