Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zireael14

Uzman
Merhaba. Birkaç gün önce gigabit altyapının bağlantısı sağlandı. Türk Telekom'dan ZTE H3600P V9 modem verildi. Modeme CAT6 kablo ile TP-Link RE605-X bağladım. Access Point modunda çalışıyor. Sonuç olarak hızın tamamını alabilmem gerekirken 100 MB hızda takıldım. Neden darboğaz yaşıyorum?

Çözüm
Güncelleme yapıyorum, TLDR: Farklı kablo denedim, daha yüksek hız verdi. Ben de mesafeden dolayı uzun bir kablo sipariş ettim, son durumu yazacağım.

Kuruluma gelen arkadaşlar bana yedek olsun diye kablo vermişlerdi. O kabloyla denediğimde 200-300 arası bir hız aldım. Yalnız o kablo da Cat6 kabloydu. Arkadaş bu 10Gb destekliyor anlamına gelmiyor mu? Bu kablo standartları neden konulmuş her biri farklı hız verecekse? Kafam allak bullak oldu. Muhtemelen mevcut kablomda bi hasar var dolayısıyla darboğaz oluyor.
Kablodaki çiftlerden birinde sıkıntı varsa sistem hızını 100 Mbps'ye düşürür. Kısa ama sağlam olduğu kesin olan bir kablo ile deneyin. Kablonuzun üstünde ne yazıyor ayrıca? CAT 6 olduğuna emin misiniz? Toplam 8 pini mi var? Test için router'dan gelen ethernet kablosunu bilgisayara bağlayın. Ağ ayarlarına gidin. Oradan ethernet kısmına girin. 100 Mbps mi yazıyor, 1000 Mbps mi?

CAT 6 kablo 55 metre gibi bir mesafeye kadar evet 10 Gbps sağlar. Daha sonrasında 1 Gbps sağlar. Dediğim gibi kısa ama sağlam olan bir kablo ile deneyin.
Kablodaki çiftlerden birinde sıkıntı varsa sistem hızını 100 Mbps'ye düşürür. Kısa ama sağlam olduğu kesin olan bir kablo ile deneyin. Kablonuzun üstünde ne yazıyor ayrıca? CAT 6 olduğuna emin misiniz? Toplam 8 pini mi var? Test için router'dan gelen ethernet kablosunu bilgisayara bağlayın. Ağ ayarlarına gidin. Oradan ethernet kısmına girin. 100 Mbps mi yazıyor, 1000 Mbps mi?

CAT 6 kablo 55 metre gibi bir mesafeye kadar evet 10 Gbps sağlar. Daha sonrasında 1 Gbps sağlar. Dediğim gibi kısa ama sağlam olan bir kablo ile deneyin.
Kablo kesin Cat6 hocam özellikle kontrol ettim ama bir yerinde bir problem vardı demek ki.

Güncelleme: Amazon üzerinden 15m’ilk Ugreen Cat6 kablo aldım. Sorun çözüldü. Herhangi bir darboğaz yok.

Bu cevabınızı çözdüm olarak işaretleyebilirsiniz hocam.

Son düzenleme: