Adım 1, 2, 4'ü yaptım ana modemde internet bağlantısı sıkıntısız ana modemden görseldeki IP aralığından başka bir şey nasıl yapılır bilmiyorum.
Ana modemle bağlantı sağladıysanız ve sorun devam ediyorsa, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Fabrika Ayarlarına Dönün: VR300'ü fabrika ayarlarına geri döndürün. Böylelikle, hatalı yapılandırmalardan kurtulmuş olursunuz.
2.
Yeniden Yapılandırma: Fabrika ayarlarına döndükten sonra, aşağıdaki adımları izleyerek yeniden yapılandırın:
- VR300’ü ana modeme LAN kablosuyla bağlayın.
- VR300‘ün web arayüzüne 192.168.1.2 IP adresiyle bağlanın.
3.
Modem Ayarları:
-
DHCP'yi kapatın.
-
IP Adresi: 192.168.1.2 olarak ayarlayın.
-
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0 olarak ayarlayın.
-
Gateway: 192.168.1.1 (ana modem IP'si).
4.
DNS Ayarları: Gerekirse, DNS ayarlarını otomatik veya Google DNS (8.8.8.8) gibi bir DNS ile yapılandırın.
5.
Bağlantı Kontrolü: Ayarları kaydettikten sonra, bir cihazınızı (bilgisayar veya telefon) VR300’e bağlayarak internet bağlantısını kontrol edin.
6.
Test Edebilir Misiniz?: Yukarıdaki ayarları gerçekleştirdikten sonra, hala internet bağlantısı yoksa başka bir cihazla bağlanmayı deneyin veya farklı bir LAN kablosu kullanarak durumu test edin.
Bu adımlar sorununuzu çözmelidir. Eğer sorun devam ederse, modemin güncellemeleri olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm.