EMMI

Gelişen
Uzakan bağlanacağım bilgisayara gerekli ayarları aktif edip IP adresini doğru girdiğim halde erişim sağlayamıyorum. Kullandığım işletim sistemi Windows 10 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzakan bağlanacağım bilgisayara gerekli ayarları aktif edip IP adresini doğru girdiğim halde erişim sağlayamıyorum. Kullandığım işletim sistemi Windows 10 Pro.
Windows 10 uzak bağlantı problemi yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları kontrol edebilirsiniz:

1. Uzak Bağlantı Ayarları: Uzak bilgisayarda "Sistem" ayarlarına gidin, ardından "Uzaktan ayarları" seçeneğine tıklayın. "Bu bilgisayara uzak bağlantılara izin ver" seçeneğini seçtiğinizden emin olun.

2. Güvenlik Duvarı Ayarları: Windows Güvenlik Duvarı, uzak bağlantıları engelliyor olabilir. "Denetim Masası" -> "Windows Defender Güvenlik Duvarı" -> "Bir uygulamanın veya özelliğin Windows Defender Güvenlik Duvarı'nda engellenmesine izin ver" bölümüne girin ve "Uzak Masaüstü"nün izinli olduğundan emin olun.

3. IP Adresi Kontrolü: Uzak bilgisayarın doğru IP adresini girdiğinizden emin olun. Bunu "cmd" komut istemcisine "ipconfig" yazarak kontrol edebilirsiniz.

4. Net Düğümü bağlanma: Uzak bilgisayara bağlantı sağlayacağınız cihazda, bağlantı ayarlarını kontrol edin. RDP (Remote Desktop Protocol) bağlantısının doğru bir şekilde yapılandırıldığını doğrulayın.

5. Ağ Ayarları: Her iki bilgisayarın da aynı ağda olup olmadığını kontrol edin. Erişim sağladığınız bilgisayarın ağ ayarlarının uyumlu olduğuna emin olun.

6. Windows Güncellemeleri: Windows güncellemelerini kontrol edin. Güncel olmayan bir işletim sistemi, uzak bağlantı problemlerine neden olabilir.

Bu adımları takip ettikten sonra hala bağlantı sorunları yaşıyorsanız, hata mesajını veya durumu daha spesifik olarak belirtirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim.