Astronotarda
Üstün
- Anakart: Acer
- İşlemci: İ5 - 10300H
- Ekran Kartı: GTX 1650 (Laptop)
- İşletim Sistemi: Windows 11 23H2
Bu .exe üzerinden yaklaşık 3 farklı hata aldım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Minidump: 080324-20343-01.dmp
Sorunun USB çoklayıcı olduğunu doğruladım, boşta dururken ve diğer portlar kapalı iken bile güç çekiyormuş. Taktığım anda tekrar mavi ekranda kaldım ve bilgisayar kapanmadı bile. Söktükten sonra kapandı. Yardımlar için teşekkür ederim.Evet, bu kadar ichaz bağlı olması güç sorunu yaratabiliyor olabilir.
O zaman bir daha mavi ekran vermesini bekleyin. Birkaç mavi ekrandan sonra hepsinin dump dosyalarını buraya atın. Böylece daha kesin hüküm verebiliriz.Onu dün yaptım 10 saat sürmüş ben kalktığımda bitmişti error çıkmadı.
SFC /Scannow komutunu girin. Bitince DISM /ONLINE /CLEANUP-IMAGE /RESTOREHEALTH komutunu girin. Bu da bitince sistemi yeniden başlatın. Bu da bazen işe yarayabiliyor.Hocam 2.mavi ekranı aldım tam sector testi bittiği an, 0 errorla bitti ama anında ekran aldım.O zaman bir daha mavi ekran vermesini bekleyin. Birkaç mavi ekrandan sonra hepsinin dump dosyalarını buraya atın. Böylece daha kesin hüküm verebiliriz.
Birkaç öneri vereyim unutmadan:
Komut istemini veya Power Shell'i yönetici olarak açın.SFC /Scannowkomutunu girin. BitinceDISM /ONLINE /CLEANUP-IMAGE /RESTOREHEALTHkomutunu girin. Bu da bitince sistemi yeniden başlatın. Bu da bazen işe yarayabiliyor.
Sürücüleri Acer'in kendi sitesinden yükledim, sonra Intel'in ve Nvidia'nın kendi programları ile güncelledim.Sürücü bulucu uygulama ile mi güncellediniz sürücüleri? Bazen uyumsuz sürücü yüklendiğinde de karşılaşırsınız bu hatayla.
@Recep Baltaş
Bu hata hakkında ufak bir araştırma yaptım. PSU'dan kaynaklı diyorlar. Sistem özelliklerinizi tam olarak (PSU marka model ve gücü ile beraber) yazabilir misiniz?@Yahya Nuroğlu Hocam olay görüntüleyicisine bakayım dedim, bir sürü Kernel_Power 41 63 hatası var.
Direkt buradan bakabilirsiniz.Bu hata hakkında ufak bir araştırma yaptım. PSU'dan kaynaklı diyorlar. Sistem özelliklerinizi tam olarak (PSU marka model ve gücü ile beraber) yazabilir misiniz?
Laptop bu. Pili takılıysa eğer çıkarıp şarjda kullanmayı dener misiniz? Bir de önceki sayfada yazdığım CMD kodlarını uyguladınız mı?Direkt buradan bakabilirsiniz.
Hep şarjda kullanıyorum. Fakat sanırım sorunu anladım.Laptop bu. Pili takılıysa eğer çıkarıp şarjda kullanmayı dener misiniz? Bir de önceki sayfada yazdığım CMD kodlarını uyguladınız mı?
Hocam ne yaptınız? Ben o kadar cihazı hayatımda bir arada görmedim.Hep şarjda kullanıyorum. Fakat sanırım sorunu anladım.
Bilgisayara ekran bağlı, HDD bağlı, RGB kulaklık ve mouse bağlı, ayrı klavye bağlı ve fan bağlı + bu aygıtların çoğu USB çoğaltıcıya bağlıydı. Sanırım çoğaltıcı çok güç çekti. Fanı ve fareyi söküp klavyenin içinden gelen fareyi kullanacağım, böylece 2 cihazdan kurtulmuş olacağım. Belki o zaman sorun çözülür. Sizce?
Her şey RGB olsun diye uğraşınca bunlar oluyorHocam ne yaptınız? Ben o kadar cihazı hayatımda bir arada görmedim.
Eki Görüntüle 72035
Bir deneyin. Kesin bir şey diyemem çünkü daha önce benzer bir sorun yaşamadım.