24409

Becerikli
Arkadaşlar, selam.
Laptopum Acer AN515-58, RTX 3060, i7-12700H, 16 GB RAM modeli. Dead by Daylight'da maça giriyorum; ekran kartı 85 derece oluyor. "Tamam, hava sıcaktır," diyorum fakat işlemci 100 dereceye çıkıyor. Buna rağmen bilgisayar kapanmıyor ve hava üflüyor. Laptopun altında da soğutma var. Havalar çok sıcak, ondan mıdır yoksa bilgisayar mı bozuk? Cevaplarınızı bekliyorum.

Bilgisayarınızın hava tahliye kanalları ne kadar dar bir alanda kalırsa, ısı o derece artar. Oyun oynayacağınız esnada, laptopunuzu soğutmanın yanında laptopu dar bir yerde konumlandırmayın. Olabildiğince ferah bir yerde olsun. Havalar zaten sıcak, odanızı dış havayla havalandırmıyorsanız ve oda kapınız da kapalıysa bilgisayarınızın soğumaması normal. Ayrıca termal macunlarınızı da yenileyin, eğer uzun zamandır bilgisayarınızı kullanıyorsanız.

Arkadaşlar, selam.
Laptopum Acer AN515-58, RTX 3060, i7-12700H, 16 GB RAM modeli. Dead by Daylight'da maça giriyorum; ekran kartı 85 derece oluyor. "tamam, hava sıcaktır," diyorum fakat işlemci 100 dereceye çıkıyor. Buna rağmen bilgisayar kapanmıyor ve hava üflüyor. Laptopun altında da soğutma var. Havalar çok sıcak, ondan mıdır yoksa bilgisayar mı bozuk? Cevaplarınızı bekliyorum.

Bende de AN515-57 var 90 95 derece falan görüyor Dead by Daylight'te.

Bilgisayarınızın hava tahliye kanalları ne kadar dar bir alanda kalırsa, ısı o derece artar. Oyun oynayacağınız esnada, laptopunuzu soğutmanın yanında laptopu dar bir yerde konumlandırmayın. Olabildiğince ferah bir yerde olsun. Havalar zaten sıcak, odanızı dış havayla havalandırmıyorsanız ve oda kapınız da kapalıysa bilgisayarınızın soğumaması normal. Ayrıca termal macunlarınızı da yenileyin, eğer uzun zamandır bilgisayarınızı kullanıyorsanız.
Hocam termal macunları 2 hafta öncemi ne yeniledim. Bir sorun olmaması lazım.

Bende de AN515-57 var 90 95 derece falan görüyor Dead by Daylight'te.
Hocam Acerler demekki fazla ısınıyor acerde buna çözüm olarak kapanmamasını sağlamış olabilir. Çünkü pc 100 derece fakat dokunabiliyorum yakmıyor niyeyse hiç.

Hocam Acerler demekki fazla ısınıyor acerde buna çözüm olarak kapanmamasını sağlamış olabilir. Çünkü pc 100 derece fakat dokunabiliyorum yakmıyor niyeyse hiç.
O kısımda bir sorun olacağını düşünmüyorum o halde. Dediklerimi deneyip geribildirim verirseniz iyi olur.

Hocam Acer'ler demek ki fazla ısınıyor Acer'de buna çözüm olarak kapanmamasını sağlamış olabilir. Çünkü PC 100 derece fakat dokunabiliyorum yakmıyor niyeyse hiç.

Ben bazen oynamıyorum çok ısınıyor diye.

Hocam merhaba, bende de Acer var. Nitro Sense üzerinden performans modundan varsayılanına çekin. Bu sayede işlemciyi 92-93 derecede kesiyor ama performans modunda maksimum 105 derece sıcaklığa, 100 dereceye kadar çıkarıyor. Bende 12450H var, ondan biliyorum. Intel forumunda 12. nesil için 105 dereceye kadar sorun yok demiş.