Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
32°40’34.19″N 117° 9’27.58″W
Selam arkadaşlar. Benim dizüstü bilgisayarım neredeyse 1 yıldır bozuktu ama bilgisayarla pek işim olmadığı için ilgilenmemiştim sorunla. Ama bu akşam bilgisayarın arkasını açıp kontrol ettim bir şey eksikmi diye ama sorun yoktu. Sonra bilgisyarı açmak istediğimdeyse işletim sistemi mavi ekran verip beni format ekranına yolladı. Ben de tüm dosyaları sil seçeneğine tıkladığımda aşağıda görsellerde belirttiğim gibi yine beni mavi ekran karşıladı format yerine. Bu sorunla ilgili bilgisi olanlar yardım edebilir mi?
Bilgisayar modeli:
Acer Aspire 3

20240323_003317.webp

20240323_003408.webp

20240323_003429.webp

Çözüm
Ntfs.sys yani Windows dosya sistemi hata veriyor. Temiz kurulum USB'si oluşturup sistem onarım yapmayı da deneyebilirsin.

Bu sorunla ilgili bilgisi olanlar yardım edebilir mi?

Disk problemi dolayısıyla da olabilir bu hata. Uzun süreli bir hata varsa ortada temiz kurulum işi çözmediği takdirde depolama birimlerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Ha, sadece bu mavi ekrandaki hatayı vermiyorsa da iş başka.
Ntfs.sys yani Windows dosya sistemi hata veriyor. Temiz kurulum USB'si oluşturup sistem onarım yapmayı da deneyebilirsin.

Bu sorunla ilgili bilgisi olanlar yardım edebilir mi?

Disk problemi dolayısıyla da olabilir bu hata. Uzun süreli bir hata varsa ortada temiz kurulum işi çözmediği takdirde depolama birimlerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Ha, sadece bu mavi ekrandaki hatayı vermiyorsa da iş başka.

Çözüm

Hocam galiba siz dediğiniz gibi temiz kurulum yapmalı olacağım. 8 GB bir USB bellek alıp arkadaşımın bilgisayarından hall ederim o zaman. Yardım fikirleriniz için hepinize teşekkürler @Recep Baltaş @Yonga @bicy