Asily

Üstün
Makaleler
5
Yer
Karabük
Dediğim gibi bir işletim sistemi yükleyeceğim. Şu anda NTLite üzerinde yaptığım Windows 11 çalışıyor. İçinde 1.4 GB RAM var. BIOS 2 GB gösteriyor ama. Önerileriniz neler olur? Windows olursa kesinlikle daha iyi olur çünkü programda kullanmayı planlıyorum. Ne kurabilirim?

Dediğim gibi bir işletim sistemi yükleyeceğim. Şu anda NTLite üzerinde yaptığım Windows 11 çalışıyor. İçinde 1.4 GB RAM var. BIOS 2 GB gösteriyor ama. Önerileriniz neler olur? Windows olursa kesinlikle daha iyi olur çünkü programda kullanmayı planlıyorum. Ne kurabilirim?
Acer E1-522 laptop için önerilerim aşağıdaki gibidir:

1. Windows 10 Kurulumu:
- Önerilen Versiyon: Windows 10 Pro veya Home (64 bit).
- Gerekli RAM: Windows 10, minimum 1 GB RAM ile kurulum yapabilir, ancak 2 GB veya daha fazla kullanılabilir olması önerilir.
- Adımlar:
- Windows 10 ISO dosyasını Microsoft’un resmi web sitesinden indirin.
- USB bellek veya DVD’ye kurulum medyası oluşturun.
- Laptopun BIOS ayarlarından USB veya DVD'den boot (başlatma) seçeneğini ayarlayın.
- Kurulumu başlatın ve ekrandaki talimatları izleyin.

2. Windows 11 Düşünülüyorsa:
- Sistem Gereksinimleri: Windows 11, TPM 2.0 ve Secure Boot gerektiriyor; bu yüzden bazı özelliklerinizi sınırlayabilir. RAM’iniz 4 GB veya daha fazlasını desteklemiyorsa işe yaramayabilir.
- Adımlar:
- Eğer 8 GB RAM ekleme imkanınız varsa, Windows 11’in uygun çalışması için bellek yükseltmesi yapmayı düşünün.
- Windows 11 ISO dosyasını Microsoft’un resmi web sitesinden indirin.
- Yukarıdaki adımları takip ederek kurulum medyası oluşturun.

3. Alternatif Linux Dağıtımları:
- Eğer performans sorunları yaşıyorsanız veya daha hafif bir işletim sistemi arıyorsanız, aşağıdaki Linux dağıtımlarını değerlendirebilirsiniz:
- Lubuntu: Hafif ve kullanıcı dostu bir arayüz sunar.
- Xubuntu: Daha evvellerinde eski donanımda iyi performans gösterir.
- Linux Mint: Kullanımı kolay bir arayüze sahiptir ve birçok varsayılan yazılım içerir.

4. Kurulum İçin Öneriler:
- 1.4 GB RAM ile Windows 10’un en hafif versiyonunu seçmeye çalışın.
- Tam performans elde etmek için RAM’i 4 GB’a yükseltmeyi düşünebilirsiniz.

Adımları izleyerek en uygun işletim sistemini kurabilirsiniz. Başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!