Dediğim gibi bir işletim sistemi yükleyeceğim. Şu anda NTLite üzerinde yaptığım Windows 11 çalışıyor. İçinde 1.4 GB RAM var. BIOS 2 GB gösteriyor ama. Önerileriniz neler olur? Windows olursa kesinlikle daha iyi olur çünkü programda kullanmayı planlıyorum. Ne kurabilirim?
Acer E1-522 laptop için önerilerim aşağıdaki gibidir:
1.
Windows 10 Kurulumu:
-
Önerilen Versiyon: Windows 10 Pro veya Home (64 bit).
-
Gerekli RAM: Windows 10, minimum 1 GB RAM ile kurulum yapabilir, ancak 2 GB veya daha fazla kullanılabilir olması önerilir.
-
Adımlar:
- Windows 10 ISO dosyasını Microsoft’un resmi web sitesinden indirin.
- USB bellek veya DVD’ye kurulum medyası oluşturun.
- Laptopun BIOS ayarlarından USB veya DVD'den boot (başlatma) seçeneğini ayarlayın.
- Kurulumu başlatın ve ekrandaki talimatları izleyin.
2.
Windows 11 Düşünülüyorsa:
-
Sistem Gereksinimleri: Windows 11, TPM 2.0 ve Secure Boot gerektiriyor; bu yüzden bazı özelliklerinizi sınırlayabilir. RAM’iniz 4 GB veya daha fazlasını desteklemiyorsa işe yaramayabilir.
-
Adımlar:
- Eğer 8 GB RAM ekleme imkanınız varsa, Windows 11’in uygun çalışması için bellek yükseltmesi yapmayı düşünün.
- Windows 11 ISO dosyasını Microsoft’un resmi web sitesinden indirin.
- Yukarıdaki adımları takip ederek kurulum medyası oluşturun.
3.
Alternatif Linux Dağıtımları:
- Eğer performans sorunları yaşıyorsanız veya daha hafif bir işletim sistemi arıyorsanız, aşağıdaki Linux dağıtımlarını değerlendirebilirsiniz:
-
Lubuntu: Hafif ve kullanıcı dostu bir arayüz sunar.
-
Xubuntu: Daha evvellerinde eski donanımda iyi performans gösterir.
-
Linux Mint: Kullanımı kolay bir arayüze sahiptir ve birçok varsayılan yazılım içerir.
4.
Kurulum İçin Öneriler:
- 1.4 GB RAM ile Windows 10’un en hafif versiyonunu seçmeye çalışın.
- Tam performans elde etmek için RAM’i 4 GB’a yükseltmeyi düşünebilirsiniz.
Adımları izleyerek en uygun işletim sistemini kurabilirsiniz. Başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!