nmnksz

Üyecik
Acer Nitro 5 AN515-43 laptopa sahibim ama ekran kartını kullanmıyor, dahili ekran kartını kullanıyor surekli. Minecraftt bile kasıyor şu an.

Dahili ekran kartı: AMD Radeon tm RX Vega 10 Graphics
Harici ekran kartı: Radeon RX 560X series
İşlemcim: AMD Ryzen 7 3750h with Radeon Vega Mobile GFX

Not: Laptop her ayardan performans durumda oyunları grafik ayarlarına ekleyip harici ekran kartını da seçtim değişmedi. Lütfe yardım edin.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-16 144239.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-16 144239.webp
    37,4 KB · Görüntüleme: 70
  • Ekran görüntüsü 2025-03-16 144301.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-16 144301.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 61
  • Ekran görüntüsü 2025-03-16 144318.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-16 144318.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 64
  • Ekran görüntüsü 2025-03-16 144513.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-16 144513.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Metin2 gibi eski oyunlarda biraz daha uğraşlar vermeniz lazım. Benim henüz video çekme şansım olmadı ama şu rehbere bir bakın derim.

Bunların Hepsini yaptım. NVIDIA denetim masasında yaptıklarını AMD de yaptım. Sadece Metin2 değil Minecraft, Metin2, PUBG Mobile gibi oyunlarda aynı sorun var. Harici ekran kartı sadece oyun açılırken çalışıp %5-6'ları goruyor. Sonra oyuna gırer gırmez yine 0'a düşüyor. Yani BIOS'tan bulamadım ki hariciyi devreye sokayım. Laptopu aldım haftalardır bununla ugrsıyorum. Arkadaşlarımla oyun giremiyorum bu harici ekran kartını devreye sokmanın bir yok mu cidden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıma Afternurner ile baktınız mı? Ayrıca PUBG Mobile da emülatör ile oynanmıyor mu? Ona da özel ayar gerekiyor. Yani siz hep özel ayar gerektiren oyunları sayıyorsunuz maalesef. Onlara tek tek bakmamız lazım.

Mesela burada daha önce Minecraft'ı harici ekran kartıyla oynamayan bir arkadaş vardı, oyunun Launcher'ında ayar yapmamız gerekti. Ondan sonra sorunu çözebildik.

Kullanıma afternurner ile baktınız mı? Ayrıca PUBG Mobile da emülatör ile oynanmıyor mu? Ona da özel ayar gerekiyor. Yani siz hep özel ayar gerektiren oyunları sayıyorsunuz maalesef. Onlara tek tek bakmamız lazım.

Mesela burada daha önce Minecraft'ı harici ekran kartıyla oynamayan bir arkadaş vardı, oyunun Launcher'ında ayar yapmamız gerekti. Ondan sonra sorunu çözebildik.
Kullanıma afternurner ile baktınız mı? Ayrıca PUBG Mobile da emülatör ile oynanmıyor mu? Ona da özel ayar gerekiyor. Yani siz hep özel ayar gerektiren oyunları sayıyorsunuz maalesef. Onlara tek tek bakmamız lazım.

Evet hepsinde ayar yapıp giriyorum PUBG açtım az önce CPU %80 dahili ekran kartını %35 harici ekran kartını %10 kullandı oyunun içindeyken yani kullanıyor ama çok az bu tarz oyunlarda bile RX560X AMD ekran kartıyla kasmaması gerekmez mi? Bu laptop oyun bilgisayarı olarak satılıyor ama asla oyun oynatmıyor çözüm için Afterburner ile bakacağım çogu kişi bu sorunu ya BIOS'tan ya da ekran kartının driverından halletmiş ama bende bu ikisi de olmuyor Counter-Strike 1.6 bile kasıyor şu an yani bu tarz bir bilgisayarın bu oyunları rahat açması gerektiğini düşünüyorum CS1.6 emülatör gerektirmiyor ama onda bile kasyor tekrardan emülatör gerekmeyen bir oyun indirip deneyeceğim.