hasanbakunin
Üyecik
Merhaba, Acer Nitro 16 AN16-41 laptopum için bakım yapacağım, tecrübem var. Daha önce birçok laptop ve masaüstü bakımı, tamiri vs. yaptım. Bu laptopta CPU kısmında sıvı metal, GPU kısmında termal macun kullanılmış. Cihaz 2-3 yıllık olduğu için sıcaklıklar CPU'da 95, GPU'da 90 oluyor. Genel bir temizlik üstüne macun değişimi yapacağım ama şu konuda kararsız kaldım. Laptop fabrika çıkışlı sıvı metal olduğundan bu sıvı metali silip yerine termal macun ya da PTM yapsam sorun olur mu? Olmaz diye düşünüyorum ama direkt sıvı metal alıp uygulamak daha mantıklı olur mu? Laptopu sık taşıyan birisiyim ve taşırken sıvı metal akar mı bilmiyorum. Evet, kapton bant ile falan güvenlik önlemi alınabiliyor ama eğer sıcaklık farkı aman aman fark etmiyorsa direkt olarak PTM ile yola devam edeceğim. Ayrıca fiyat farkını da göz önünde bulunduruyorum. Normalde aklımda hem ekran kartı hem de işlemciye kapton bantla sürmek vardı (işlemcide hâlihazırda var zaten) ama GPU'nun çipleri çok hassas olduğu için yine de sizlere danışmak istedim. Ayrıca her iki ürünün de uygulanmasını biliyorum. Ayrıca thermal PuTTY değişimine gerek var mı? Kafamda iki tane ürün var, sizce hangisini alayım?
- Thermalright Heilos V2 40x50X0.25 350 TL.
- Thermal Grizzly Conductonaut 700 TL.