ulassnn

Uzman
Acer Nitro 16 model bilgisayara sahibim. Önceki haftaya kadar bir sorun yoktu hatta 2 saatlik bir filmi bile izleyebiliyordum şarj etmeden. Ancak artık 10 dk bile dayanmıyor. Bunun nedeni ne? Batarya mı değiştirmeliyim yoksa yazılımsal bir sorun olabilir mi?

Screenshot 2026-03-27 191909.webp

Onu ben de anladım zaten, hesap yapabiliyorum. 1 haftada bu raddeye gelmesi beni kuşkulandırdı zira pek de mantıklı değil.
Garantisi devam ediyorsa servis ile görüşün ortada pek yazılımlık bir durum yok gibi. Laptop'u 1 hafta önce mi aldınız yoksa 1 hafta önce bu değer çok daha farklı mıydı?

Garantisi devam ediyorsa servis ile görüşün ortada pek yazılımlık bir durum yok gibi. Laptopu 1 hafta önce mi aldınız yoksa 1 hafta önce bu değer çok daha farklı mıydı?

Laptop yaklaşık 2 yıllık, garantisi bitmiş mi bilmiyorum. Her gün değerlerini kontrol etmedim normal olarak fakat konuda da belirttiğim gibi önceki hafta 2 saatlik bir filmi bile bataryada izletirken 15 dk bile Twitter'da dolaşamıyorum artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ulassnn, 1 hafta içerisinde olması normal. Mesela bataryanın zayıflaması için örnek veriyorum 1.000 adet pil döngüsüne ihtiyaç var. Geçen hafta 998 iken, bu hafta 1.000 olduysa bu yüzden 1 hafta içinde gözle görülür bir düşüş olmuştur. Yapabiliyorsanız içini açıp bataryaya bakın, şişen bir bölümü var mı?