StoneCold

Çalışkan
Selam arkadaşlar, Acer Nitro 16GB RTX 4050 140W 7535HS işlemcili modele sahibim. Oyunlarda işlemci 90 ekran kartı 85 derecelere kadar çıkıyor. Dengeli modda da performans modunda da sıcaklıklar pek değişmiyor. Bakım zamanı mı gelmiş sizce Acer garanti kapsamında ücretsiz bakım yapıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, Acer Nitro 16GB RTX 4050 140W 7535HS işlemcili modele sahibim. Oyunlarda işlemci 90 ekran kartı 85 derecelere kadar çıkıyor. Dengeli modda da performans modunda da sıcaklıklar pek değişmiyor. Bakım zamanı mı gelmiş sizce Acer garanti kapsamında ücretsiz bakım yapıyor mu?
Hocam selam, bende Acer Predator Helios 16 vardı, ama maalesef bilgisayarcı bakım yaparken cihazı mahvetti. Acer’ın bütün yeni modellerinde artık sıvı metal termal macun kullanılıyormuş, bu yüzden 3+ sene geçmediyse fan temizliği hariç termal macuna bulaşmayın derim çünkü sıvı metal nerdeyse ömürlük denilecek bir çözüm. İşlemci üzerindeki sıvı metalin değiştirilmeden üç sene sonra bile basit bir çubukla karıştırıldığında eski haline gelebiliyor.

Bakım için cihazı bir yere götürecekseniz, Acer’ın yetkili servisine gidin. Ama şunu bilin, Acer’ın yetkili servisi hiç kullanıcı dostu değil, eminim ücret çıkartırlar. Benim çalışmayan laptop için 97.582 TL ücret çıkarmışlardı, oysa cihazı 68.000’e almıştım. O yüzden sakın tam güvenmeyin, servise vermeden önce cihazın çalıştığına dair kağıt verseler bile mutlaka çalışır haldeyken bir video çekin, işinizi garantiye alın.

Başımdan geçen olayın detayları burda dilerseniz göz atabilirsiniz;

Son düzenleme:
Yaz geldi. GPU'Daki macun kurumuştur cpu sıvı metal olarak geliyor bu dizüstüde bu yüzden sadece GPU yenilemen gerekiyor. Mecburen sıvı metal'i de yenilemek zorundasın. Bu işin uzmanına danışıp yaptırman lazım. Acer servisleri çöptür mahalle bilgisayarcısı da.

Sıvı metal var hocam kendim değiştiremem sanırım. Acer servisinin bu kadar kötü oluğunu bilmiyordum cihaz 1.5 yıllık bakım gerektirir mi ki acaba fanları mı temizlesem hiç temizlemedim aldığım günden beri.