Cihazım Acer Nitro 16 ve fabrika çıkışlı sıvı metal ile geldi. Cihazı alalı yaklaşık 1,5 sene oldu ve haliyle ısınma problemleri başladı. Boşta 44 45 derecelerde geziniyor.

Cinebench R24 Multi Core testinde 92.4 dereceden inmiyor. Multi Core skorum 912, Single Core skorum 101. garantisi kasım ayı gibi bitiyor. Acaba kasım ayına kadar bekleyip garantisi bittikten sonra sıvı metali silip yerine MX-4 ya da MX-6 termal macun mu sürsem diye düşünüyorum.

Aranızda böyle yapan ya da bilen biri var mı? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazım Acer Nitro 16 ve fabrika çıkışlı sıvı metal ile geldi. Cihazı alalı yaklaşık 1,5 sene oldu ve haliyle ısınma problemleri başladı. Boşta 44 45 derecelerde geziniyor.

Cinebench R24 Multi Core testinde 92.4 dereceden inmiyor. Multi Core skorum 912, Single Core skorum 101. garantisi kasım ayı gibi bitiyor. Acaba kasım ayına kadar bekleyip garantisi bittikten sonra sıvı metali silip yerine MX-4 ya da MX-6 termal macun mu sürsem diye düşünüyorum.

Aranızda böyle yapan ya da bilen biri var mı? Teşekkür ederim.
Kasım ayında garantiniz bitince, MX-6 ile değiştirin.

Tamam da aldığın sıcaklık değerleri normal?
İlk aldığım zamana göre baya arttı. Stant ile beraber kullanmama rağmen sıcaklıklar bu şekide. Belki sadece soğutma bloğunu çıkarır sıvı metal dağılış mı diye bakarım. 1.5 senede kuruması zor bence, çok da zorlamadım laptopu.

MX-6 veya 4 gibi akışkan macunlar laptoplarda ve ekran kartlarında kullanılmaz, pump out yapar. Katı kıvamlı Zalman ZM-STC10, TF7, Kryonaut gibi macunlar kullanmalısınız.
Sıvı metal topaklanmış olabilir mi? Açıp baksam mı diye düşünüyorum.