MoonOfEndor

Başarılı
Insyde Software Firmware Driver Update (5.43.1.26) isimli bir güncelleme geldi, zaten indirilmişti sadece yeniden başlatmamı istiyordu bende başlattım. Sonrasında "Security Boot Fail" hatası aldım. ChatGPT yönlendirmesi ile "Erase all Secure Boot Setting", "Restore Secure Boot to Factory Settings" ve "Clear TPM" gibi adımları uyguladım. En son "Secure Boot"u devre dışı bırakarak çözdüm. Şu andan itibaren ne yapmalıyım, hiç bir şeye dokunmadan devam mı etmeliyim yoksa BIOS'u yeniden mi kurmam gerekir?

Windows'u güncellemelisiniz. Sanırım Windows'un önyükleyicisi güncel değil ama BIOS güncel olduğu için eski önyükleyiciyi açmıyor.

Başlat > winver > Enter ekran görüntüsü paylaşın.

Ayrıca bunu indir:

https://github.com/cjee21/Check-UEFISecureBootVariables/archive/refs/heads/main.zip

Sonra içinden bunu yönetici olarak çalıştır:

Check UEFI PK, KEK, DB and DBX.cmd

Çıkan sonucu paylaş.

Windows'u güncellemelisiniz. Sanırım Windows'un önyükleyicisi güncel değil ama BIOS güncel olduğu için eski önyükleyiciyi açmıyor.

Başlat > winver > Enter ekran görüntüsü paylaşın.

Ayrıca bunu indir:

https://github.com/cjee21/Check-UEFISecureBootVariables/archive/refs/heads/main.zip

Sonra içinden bunu yönetici olarak çalıştır:

Check UEFI PK, KEK, DB and DBX.cmd

Çıkan sonucu paylaş.
1784201336854.webp
1784201341865.webp

Insyde Software Firmware Driver Update (5.43.1.26) isimli bir güncelleme geldi, zaten indirilmişti sadece yeniden başlatmamı istiyordu bende başlattım. Sonrasında "Security Boot Fail" hatası aldım. ChatGPT yönlendirmesi ile "Erase all Secure Boot Setting", "Restore Secure Boot to Factory Settings" ve "Clear TPM" gibi adımları uyguladım. En son "Secure Boot"u devre dışı bırakarak çözdüm. Şu andan itibaren ne yapmalıyım, hiçbir şeye dokunmadan devam mı etmeliyim yoksa BIOS'u yeniden mi kurmam gerekir?

Az önce güncellem yaptım aynı şeyler oldu denediklerni denedim ben de Secure Boot'u kapattım büyük ihtimalle güncelleme gelecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce güncellem yaptım aynı şeyler oldu denediklerni denedim ben de Secure Boot'u kapattım büyük ihtimalle güncelleme gelecektir.

Hocam Acer forumda böyle bir çözüm var, claude de benzer bir çözüm önermişti, muhtemelen sorunu çözer ama bende yeni güncelleme bekleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi sistemi iki defa yeniden başlatın. Olmazsa bu rehbere bakın:

Şimdi sistemi iki defa yeniden başlatın. Olmazsa bu rehbere bakın:

Teşekkürler 🙏