Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ayaz

Yetkin
Cihaz
Acer Nitro 16
Bugün bakım için sistemin içini açıp fanlarını ve bakır borularını temizledim. Bakır boruları yerinden sökünce GPU ve CPU üzerine baktım fakat sıvı metalin kuruyup kurumadığını tam olarak anlayamadım. Kendim hemen termal macun sürmek istemiyorum çünkü sistemin kendisinde sıvı metal var; ama bana kurumuş gibi geldi ve dediğim gibi tam emin olamadım.

Sistem: Acer Nitro 16. Ekte fotoğraflar var, bakabilirsiniz.

IMG_0485.webp
IMG_0486.webp
IMG_0487.webp
IMG_0488.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bloğu açtıktan sonra macunu da metali de yenilemeniz gerekir. Aylarca bloğa adapte olmaya çalışan sıvı metal ve zaten orada zar zor duran macun siz orayı açtığınız anda "mındar" oluyor çünkü. Keşke yetkili servise bıraksaydınız. Yine sıvı metal işlevselliğini korumaya devam edebilir ancak açılan bir blokta macunun kesinlikle yenilenmesi gerekir.
Hem CPU'ya hem GPU'ya sürdüm. GPU'da normalde de macun olduğu için yapması kolay fakat CPU'nun üstündeki sıvı metali temizlemek kolay değil ve etrafa çok kolay dağılabiliyor ki beni de bayağı uğraştırdı. Sıvı metal anakarta sıçrarsa kısa devre yaptırma riski var diye biliyorum bu yüzden ince işçilik istiyor. Macunu Trendyol'dan aldım.
Hmm anladım termal macunun yanında gelen bezle sildin diye tahmin ediyorum. Peki sıcaklıklardan işlemci tarafında memnun kaldın mı? Bende aynı bilgisayar var ve sıcaklıklar gerçekten yüksek 1,5 yıldır kullanıyorum. Biliyosun yetkili servis çok kötü Acer tarafında. Kendin yapmak çok daha mantıklı garanti olmasına rağmen. Bi de pirinç tanesi kadar sürdün değil mi hem gpuya hem cpuya, yaymadan.

Hmm anladım termal macunun yanında gelen bezle sildin diye tahmin ediyorum. Peki sıcaklıklardan işlemci tarafında memnun kaldın mı? Bende aynı bilgisayar var ve sıcaklıklar gerçekten yüksek 1,5 yıldır kullanıyorum. Biliyosun yetkili servis çok kötü Acer tarafında. Kendin yapmak çok daha mantıklı garanti olmasına rağmen. Bi de pirinç tanesi kadar sürdün değil mi hem gpuya hem cpuya, yaymadan.
Sıvı metal sürme işi çok meziyetliymiş araştırdığım kadarıyla. Riskli bi mevzu. Termal macun iş görür sıcaklıklara düşürüyosa çipleri termal macun sürüp geçmek çok daha mantıklı. Bu yönden memnun kaldın mı?

Sıvı metal sürme işi çok meziyetliymiş araştırdığım kadarıyla. Riskli bi mevzu. Termal macun iş görür sıcaklıklara düşürüyosa çipleri termal macun sürüp geçmek çok daha mantıklı. Bu yönden memnun kaldın mı?

Evet çok değil biraz sıkıp macunun yanında gelen spatulayla güzelce yediridim GPU ve CPU'nun üstünde boşluk kalmayacak şekilde. Sıvı metal biraz zor bir iş bence yapılabilir ama ben sıvı metalle macun arasındaki fark için o riski göze almak istemedim. Sıvı metalle CPU 75 derece civarlarında çalışıyordu yükteyken şimdi macunla 80-81 derecede. Memnunum şu anlık bir sıkıntım olmadı.

Evet çok değil biraz sıkıp macunun yanında gelen spatulayla güzelce yediridim GPU ve CPU'nun üstünde boşluk kalmayacak şekilde. Sıvı metal biraz zor bir iş bence yapılabilir ama ben sıvı metalle macun arasındaki fark için o riski göze almak istemedim. Sıvı metalle CPU 75 derece civarlarında çalışıyordu yükteyken şimdi macunla 80-81 derecede. Memnunum şu anlık bir sıkıntım olmadı.
Anladım dostum teşekkür ederim. Gönül rahatlığıyla senin yaptığın gibi yapabilirim o halde.

Hocam bu arada konudan bağımsız cihazı kullandığın ayarları söyleyebilir misin? Nvidia denetim masası ayarları vs.

Son düzenleme:
Önerdiğiniz Zalman macunu bugün elime ulaştı ve kullandım. MGS3 remakede 90 dereceleri görürken şu an 65-70 arasında gidip geliyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba, sıcaklıklarınız ne durumda şu anda? Bahsettiğim mesele için bir fikir edinmiş oluruz 🙏
İleri dönemlerde sonuçları tekrar paylaşırsanız macunun farklı cihazlarda ne tepki verdiği konusunda bir fikir edinebiliriz🙏