Detaylar
Kim cevapladı?Tam olarak sorun ne? Başlığı okudum, konuyu okudum hiçbir şey anlamadım. Rica ediyorum "düzgünce" detaylı bir şekilde sorunu anlatır mısınız?
Acer Nitro 16 uyku moduna alınca fanlar kapanmıyor sıcaklıklar düşmüyor ve pil seviyei azalıyor diğer laptoplarımda böyle olmuyor
SpeedBeast34
Üstün
Şöyle ki diğer laptoplarımda uykuya alınca ne pil seviyesi azalıyor ne de sıcaklıklar aynı kalıyor ve fanlar da kapanıyor ama Acer Nitro 16'da böyle değil.
Ne zaman olmaya başladı aldığından beridir yoktur bence ne kadar zamandır bu durum var.
Ne zaman olmaya başladı aldığından beridir yoktur bence ne kadar zamandır bu durum var.
alındığından beridir var
benim için sıkıntı değil başka hiçbir problemi yok sadece merak ettim normal mi diye diğer laptoplarımda böyle olmuyor çünkü
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Acer Nitro 16 uyku moduna alınca fanlar kapanmıyor sıcaklıklar düşmüyor ve pil seviyei azalıyor diğer laptoplarımda böyle olmuyor.
Uyku moduna almadan 1dk öncesine kadar ne işlem yapıyordunuz? Önemli olan cihazın hangi aşamadan sonra uyku moduna alındığı.
Örneğin, 3 saat boyunca oyun oynadınız. Daha işlemci sıcaklıkları 85+ seviyelerdeyken doğrudan uyku moduna alırsanız cihaz önce kendisini soğutur, uyku moduna aldığınız için pil seviyesi düşer çünkü aktif olarak güç harcamaya da devam ediyor.
SpeedBeast34
Üstün
Aslıda bu normal bu PC de neden.
Acer Nitro 16 modern standby kullanıyor. Bu modda laptop tam uyumaz, arka planda çalışır. O yüzden pil düşer, ısınma devam eder, fan bazen kapanmaz.
Gerçek uyku istiyorsan uyku yerine hazırda beklet kullan.
Normal yani arıza değil.
Aslıda bu normal bu PC de neden.
Acer Nitro 16 modern standby kullanıyor. Bu modda laptop tam uyumaz, arka planda çalışır. O yüzden pil düşer, ısınma devam eder, fan bazen kapanmaz.
Gerçek uyku istiyorsan uyku yerine hazırda beklet kullan.
Normal yani arıza değil.
anladım peki diğer laptoplar gibi yapabilme imkanıı yok değil mi hazırda beklet komutu silinior çünkü
SpeedBeast34
Üstün
Anladım peki diğer laptoplar gibi yapabilme imkanıı yok değil mi hazırda beklet komutu silinior çünkü.
Yok. Diğer laptoplar gibi yapma imkânı yok.
Acer Nitro 16 donanımsal olarak klasik uyku desteklemiyor. O yüzden modern standby kapatılamaz. Hazırda beklet siliniyorsa da geri getirmenin garantili yolu yok BIOS ve donanım izin vermiyor.
Uzun lafın kısası bu modelde tam uyku mümkün değil, mecburen bu şekilde kullanılıyor.
Acer Nitro 16 donanımsal olarak klasik uyku desteklemiyor. O yüzden modern standby kapatılamaz. Hazırda beklet siliniyorsa da geri getirmenin garantili yolu yok BIOS ve donanım izin vermiyor.
Uzun lafın kısası bu modelde tam uyku mümkün değil, mecburen bu şekilde kullanılıyor.
Anladım teşekkür ederim
Bir kodla sorunu çözdüm galiba daha uyku moduna almadım ama bu koddan sonra görünmeyen güç tasarrufu ve yüksek performans seçenekleri bile geri geldi
Şimdi fark ettim kodu denedikten sonra da uyku modu seçeneği kayboldu
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-