Yer
𝐁𝐀𝐍𝐃𝐈𝐑𝐌𝐀

5070 8 GB olduğu için almak istemiyorum, 5070 Ti 12 GB 140W'lar da bütçemi ciddi şekilde aşıyor. Bu çok öneriliyor en azından 5070 Ti 12 GB olduğu için ancak hem 115W hem de bu MGP olarak belirtilmiş, bu MGP ne demek? Ayrıca çok ciddi bir performans kaybı olur mu 5070 Ti 140W TGP ile arasında? Eğer sorun olmazsa bütçemi buna kadar zorlayacağım ama ciddi fark olursa RX 8000/9000 laptop bekleyeceğim. Tabii çıkarsa 5070 8 GB almak istemiyorum hiç.

Güzel bir model. Fakat 16S kasası standart Nitro 16'dan daha ince. Oyun oynarken fan sesi bir tık yüksek olabilir ama soğutması Acer'ın sıvı metal macunu sayesinde başarılıdır, bilginiz olsun

Güzel bir model. Fakat 16s kasası standart Nitro 16'dan daha ince. Oyun oynarken fan sesi bir tık yüksek olabilir ama soğutması Acer'ın sıvı metal macunu sayesinde başarılıdır, bilginiz olsun.

Peki hocam mgp 115W ne demek? Normal 5070 Ti 140W Tgp'e göre çok daha zayıfmı olacak? Fan gürültüsü önemsiz benim için.

Acer tarafında MGP (maksimum grafik güçlü), TGP (toplam grafik gücü) + Dynamic Boost olarak hesaplanıyor. Yani cihaz 100W TGP + 15W (Dynamic Boost) olmak üzere toplamda 115W maksimum grafik gücüne sahip. Acer'ın adlandırmaları biraz karışık, o kısma takılmanıza gerek yok.

Bütçeniz 140W 5070 Ti modellere çıkmıyorsa 115W vs 140W karşılaştırması yapmanızada gerek yok. 5070 115W ile karşılaştırsanız daha mantıklı olur, bu sorunun cevabına gelirsek 5070 Ti 115W; 5070 115W'ten yaklaşık %15 daha güçlü (stres testlerinde yaklaşık bu kadarlık bir fark var, +4 GB VRAM gibi avantajlarıda unutmayın). Ülkemize RX modellerin geleceğini sanmıyorum ki çoğu firma bu sene Intel'i inanılmaz bir şekilde kayırmış AMD'ye göre, işlemcide bu kadar kayırıyorlarsa ekran kartında neler olur kim bilir. Attığınız cihaz alınır, yalnız pek çok driver kaynaklı sorun yaşayan kullanıcılar olmuş (stuttering, ani kasma gibi gibi). Acer genelde bu sorunların BIOS güncellemesi vs. yaparak üstesinden geliyor ama ne zaman çözülür ve siz yaşar mısınız bilemem. Bunları göz ardı ederseniz alın geçin.