Acer Nitro 4060 vs 4070

SSD ve RAM takmak zor mu? Yani ürün elde kalmasın. Hem buradaki bilgisayarcılar dolandırıcı hem de arkadaşım falan anlamaz.

@Ruindry bir de 16 GB RAM ve 512 GB SSD ile yine arada birazcık fark olmaz mı? Onu da öder yani. Uğraşmamak için. Çok fark olur mu yani?

SSD ve RAM takmak zor mu? Yani ürün elde kalmasın. Hem buradaki bilgisayarcılar dolandırıcı hem de arkadaşım falan anlamaz.
Basit bir işlem aslında hiç bilgisayar kullanmadıysa video izleyerek uygulayabiir en kötü servise SSD ve RAM'i yollayıp onlar takıp geri yollayabilir.

RAM 1500-1700 arası SSD ise 2000 TL'ye alınabilir yani arada 5-6K ek ücret çıkıyor. Seçim sizin bütçenize ve keyfinize göre tercihinizi yapın.

Teşekkür ederim. Valla normalde eminim ki yapılır kolay bir şekilde, biliyorum fakat uğraşmayalım. Kendisini tanıyorum da XD, içini açmak falan onluk değil. 8845HS'nin AI desteği ne işe yarıyor peki?

Teşekkür ederim. Valla normalde eminim ki yapılır kolay bir şekilde, biliyorum fakat uğraşmayalım. Kendisini tanıyorum da XD, içini açmak falan onluk değil. 8845HS'nin AI desteği ne işe yarıyor peki?
Yapay zeka ile ilgili programlarda daha optimize ve daha uzun pil ömrü verip daha iyi çalışıyor . NPU genel kullanıcının pek işine yaramıyor eğer bu tarz bir bölüm veya işe sahip değilseniz 8845HS ile 7840HS arasında NPU hariç fark yok.

@mr.esat, benim attığım videoya bakarsanız fark olduğunu göreceksiniz.

Bu tarz kanalların bazıları geçmişte yalan dolan olduğuyla ilgili söylem okumuştum.
Süper kardeşim o zaman tek senin video doğruymuş

Kendi bildiğini yap, arada 10K farka değer diyen de iş bilmezin tekidir, hadi iyi günler.

Baktım da NVIDIA'nın AI'nda daha iyi çalıştığı bilgisine ulaştım. Sonra Llama gibi yerel AI'lar da vs. Neyse teşekkür ederim.
Kendisine yine söyleyeceğim attığınız modeli de. Açar açmaz ona kalsın, onun yerine karar vermiş olmayayım.

Süper kardeşim o zaman tek senin video doğruymuş

Kendi bildiğini yap, arada 10K farka değer diyen de iş bilmezin tekidir, hadi iyi günler.
Türkiye'nin neden gelişmediği ortada, bir kez daha. Ben normal konuşurken sizin bazı şeyleri kişiselleştirip overreaction vermeniz ne kadar akla hizmet ediyor?

@Ruindry bir de şey diyeceğim. Velev ki arkadaşım tamam ben takarım dedi. Acer'ın taktığı RAM'ler bulunur mu, yoksa bütün RAM'ler mi değişecek, o zaman eski RAM'leri ne yapacağız vs?

Yeni konu açın öneri yaparız. Eskisine bir şey olmaz aynısı olmak zorunda da değil DDR 5'te artık çok fazla sorun olmuyor birbirleriyle daha uyumlu çalışır RAM'ler aynı çip öneri yaparız. Aciliyeti yoksa ölüm kalım meselesi değil 32 GB RAM 2-3 ay sonra da ekleme yapabilir.

Teşekkürler. Kendisine attım WP'den. Uğraşırım derse attığınız 50K'lık olanı alır, yapamam derse 60K'lık olanı veya 50K'lık 4060.
Ben uğraşırdım ama benim bilgisayar değil. Hayatımda yapmadım. Bir şey olur vs. benden olmasın. Çok şanssızımdır Japonya'da çıkan tsunami benden bilinebilir vs.

Türkiye'nin neden gelişmediği ortada, bir kez daha. Ben normal konuşurken sizin bazı şeyleri kişiselleştirip overreaction vermeniz ne kadar akla hizmet ediyor?
Türkiye'nin neden gelişmediği bence sen o mesajı yazdığında çoktan belli oldu. Kendi attığın videonun %100 güvenilir olduğu ne âla? Overreaction yok, madem ben video attığımda yalan diyorsun sen niye YouTube'dan video atıyorsun?

4070 F/P değil.

4060'da F/P değil ki eskiden 4060 önerirdim çünkü 36-38'e çok iyi modeller bulunuyordu. 53K'da 4060 almakta pek mantıklı değil. Saf güç açısından senaryodan bağımsız %15-20 güç farkı bulunuyor. JarrodsTech videosu da büyük ihtimalle öyledir objektif olarak en iyi testleri yapan kişilerden. %100 güvenilir konusu ise kimseye güvenilmez sapma ve doğru olmama payı elbette bulunuyor. Güç sadece kas gücü olduğu için pek anlamı yok VRAM farki olsaydı haksızsınız diyebilirdim. Son serinin en abartı iki kartı 4070 ve 4090 diyebiliriz global fiyatlandırmadan lakin 4060 modellerinin çoğunun ülkemizde stoku bitti ve artık hiç mantıklı değil bu fiyatlarda. Dediğinizde haklısınız ama bu senaryoda değil hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…