Çözüldü Acer Nitro 5 AN515-45 laptoptan arada bir "tık" sesi geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Amasya, Türkiye
Sanki sessize alıp tekrar sesli hâle getirmiş gibi arada bir hafiften "tık" sesi geliyor. Sürücüleri güncellemeyi, yeniden kurmayı denedim. Neyden sonra bu sorun oluştuğunu bilmiyorum ve format atacak kadar vaktim yok. 1 TB'a yakın dosya var cihazda. Buluta yükleyip geri indirmek en az iki günümü alacaktır.

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Nasıl giderebilirim?

Cihaz: Acer Nitro 5 AN515-45

Son düzenleme:
Çözüm
Ya hoparlör sorunlu ya da yazılımsal bir zaman format at.

Hoparlörden şüphelendiğim için birtakım testler yaptım ancak normal bir şekilde çalışıyor. Bir güncellemeden sonra olduğunu düşünüyorum ancak dediğim gibi hangisinden nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.

Ekran görüntüsü 2025-04-16 212125.webp

Donanım ivmesini kapattıktan sonra sorun çözüldü.
Donanımsal sorun olabilir fanlardan mı geliyor yoksa ortadan mı?

Donanımsal olmadığına eminim. Fanlardan gelmiyor direkt hoparlörden geliyor.

Bendede vardı temizinden format attım geçti.

Format atınca geçeceğini biliyorum da bilgisayarda mühim olan yüzlerce veri var o yüzden format atamıyorum en azından şimdilik. Fazla vaktim olmadığından ötürü geçici çözüm arıyorum. Normalde 8 - 10 ayda bir temiz kurulum yapıyorum.

Donanımsal olmadığına eminim. Fanlardan gelmiyor direkt hoparlörden geliyor.

Format atınca geçeceğini biliyorum da bilgisayarda mühim olan yüzlerce veri var o yüzden format atamıyorum en azından şimdilik. Fazla vaktim olmadığından ötürü geçici çözüm arıyorum. Normalde 8 - 10 ayda bir temiz kurulum yapıyorum.

Hoparlörden şüphelendiğim için birtakım testler yaptım ancak normal bir şekilde çalışıyor. Bir güncellemeden sonra olduğunu düşünüyorum ancak dediğim gibi hangisinden nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.

Ekran görüntüsü 2025-04-16 212125.webp

Donanım ivmesini kapattıktan sonra sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt