Komodo

Çalışkan
Acer Nitro 5 AN515-46-R25Z modeline sahibim. 2.5 inc PNY SSD ile birlikte servise gönderdiğimde bunun uygun olmadığını söylediler fakat araştırdığımda uygun bir yuva olduğunu gördüm ama izlediğim videolarda 2.5 SSD için bir kablo geldiğini gördüm fakat bana gelmedi bilgisayar kutusunda. Cihazım 2.5 PNY SSD için uygun mudur uygunsa bu kabloyu temin edip takmam mı gerekir yoksa direk içini açıp takabilir miyim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AN515-43 modelinde 2.5" takmak için gerekli olan kablo kutudan çıkıyor. Görmeden söylemek zor, bilgisayarın kapağını açıp içine bir bakın muhtemelen yuva vardır ama direkt olarak ssd takılmıyordur ama kutudan kablo çıkmaması da garip. Belki de bu modelde bilgisayara takılı olarak geliyordur daha önce bu şekilde olanı da gördüm veya direkt olarak 2.5" takılabiliyordur kabloya gerek duymadan.

Sanırım şu video bütün sorularınızı cevaplıyor.

Bu videoyu izledim kafamı karıştıran adamın bilgisayar kutusundan çıkan HDD upgrade cable ın bende çıkmaması ve servisin 2.5 inc SSD cihaza uygun değil diye geri yollamasıydı.

AN515-43 modelinde 2.5" takmak için gerekli olan kablo kutudan çıkıyor. Görmeden söylemek zor, bilgisayarın kapağını açıp içine bir bakın muhtemelen yuva vardır ama direkt olarak ssd takılmıyordur ama kutudan kablo çıkmaması da garip. Belki de bu modelde bilgisayara takılı olarak geliyordur daha önce bu şekilde olanı da gördüm veya direkt olarak 2.5" takılabiliyordur kabloya gerek duymadan.
Direk takılıyor olsa servis göndermezdi diye düşünüyorum ben de. Kendim HDD Upgrade Cable mı alıp takacağım acaba?

Her ihtimale karşı eğer HDD upgrade cable kendim almam gerekiyorsa önereceğiniz var mıdır hangisini almam gerekir bir fikrim yok açıkçası.
Öncelikle içini açıp bir bakın. Nitro 5'in bazı modellerinde o kablo içine takılı olarak da gelebiliyor. Veya servisin de dediği gibi 2.5" için uygun değildir bilgisayar.

Acer Community sitesinde açılmış bir konuda verilen parça numarasını yazınca çıkan ürün bu:

Son düzenleme: