Çözüldü Acer Nitro 5 AN515-57 ikinci monitöre bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Boromir

Uzman
Arkadaşlar, arkadaşın laptopu ikinci monitöre bağlanmıyor. HDMI ile bağlamaya çalışıyoruz ama görmüyor. Mesela şöyle duruyor:
Arkadaşımın aldığı monitör ise LG ULTRAGEAR 34GS95QE-B 33.9 inch QHD. BIOS'u güncelledik. Lakin yine de olmadı. Driverlar ve Windows da güncel. Laptopu TV'ye takınca oluyor. Ayrıca Mac bir laptopu bu yeni monitöre takınca çalışıyor. Ne yazık ki Acer laptop HDMI ile takınca bu monitörde çalışmıyor. NVIDIA ayarlarına ise ben bizzat baktım, Discord'da display settings'de display seçme vesaire yok. Şimdiden sevgiler, saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimalle sorun HDMI sürümünden kaynaklı. LG UltraGear monitör HDMI 2.1 istiyor, Acer'ın HDMI çıkışı ise muhtemelen 1.4 ya da 2.0. TV'de çalışmasının sebebi eski standartları desteklemesi ama bu monitör daha seçici davranıyor. Öncelikle iyi bir HDMI 2.0/2.1 kablo denemek lazım. Monitörün giriş ayarlarında HDMI'yi manuel seçmeyi deneyin, Windows'tan da “ekranları tespit et” kısmına bakın. Eğer laptopta USB-C varsa, en sağlam çözüm USB-C DisplayPort kablosu ile bağlamak. Laptop modelini paylaşırsanız hangi HDMI sürümünü desteklediği de netleşir.
Büyük ihtimalle sorun HDMI sürümünden kaynaklı. LG UltraGear monitör HDMI 2.1 istiyor, Acer'ın HDMI çıkışı ise muhtemelen 1.4 ya da 2.0. TV'de çalışmasının sebebi eski standartları desteklemesi ama bu monitör daha seçici davranıyor. Öncelikle iyi bir HDMI 2.0/2.1 kablo denemek lazım. Monitörün giriş ayarlarında HDMI'yi manuel seçmeyi deneyin, Windows'tan da “ekranları tespit et” kısmına bakın. Eğer laptopta USB-C varsa, en sağlam çözüm USB-C DisplayPort kablosu ile bağlamak. Laptop modelini paylaşırsanız hangi HDMI sürümünü desteklediği de netleşir.

Çözüm
Eyvallah seyis sagolasin. Soyleyecegim. Bana cok dogru ve mantikli geldi. Cozum olarak isaretledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…