Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Batuhan Demir

Gelişen
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Acer Nitro 5 AN515-58 model laptop kullanıyorum. Laptopun RAM'leri DDR5 Crucial 4800 MHz CL40, 16+16 olmak üzere toplam 32 GB. Windows 11'e yeni geçtim ve RAM'lerimin ikisi birlikte takılıyken sürekli mavi ekran alıyorum. Farklı kombinasyonlarla RAM'leri denedim; RAM'ler sağlam, slotlar da sağlam. Sadece tek RAM takılıyken bilgisayar stabil çalışıyor. İki RAM'i de Memtest86 testine soktum, oradan da geçtiler.

Windows'un VBS özelliği açıkken her şey daha hassas oluyor; çift slot takılıyken BSoD sayıları artıyor. Ancak tek slotta problem yok. VBS'ye ihtiyacım olduğu için kapatmak istemiyorum. RAM'lerde de işlemcide de overclock yapılmadı.
Dump dosyalari: Desktop.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm arkadaşlar. 2 şey yaptım, hangisi tam olarak işe yaradı bilmiyorum. @Hasan Merkit hocamın dedigi gibi silgi ile RAM'leri sildim. Onun haricinde yabanci bir forumda 12th gen islemcilerde Intel grafik driverının islemcinin RAM kismini da etkiledigi ile ilgili bir yazi okudum. DDU ile tum driverlari silip ilk once Intel grafik, sonrasinda da NVIDIA grafik driverini kurdum, sorun cozuldu.
BIOS güncellemesini kontrol ettin mi en son sürümde mi mesela ben de 1.51 yeni bellek modüllerini destekler diye çıkmış laptoplar bu konuda hassas aynı marka bulmaya çalış.

Bu arada RAM soğutma metaline dikkat edin ve gerekirse sökün. Bende aynı model vardı ve kısa devre yaptırmıştı. Canınız yanmasın.

Bir USB diske Memtest86+ programını yazdırıp boot edin. Uzunca test etmesi için birkaç saat açık tutabilirsiniz.

BIOS güncellemesini kontrol ettin mi en son sürümde mi mesela ben de 1.51 yeni bellek modüllerini destekler diye çıkmış laptoplar bu konuda hassas aynı marka bulmaya çalış.
BIOS güncel hocam.

Bu arada RAM soğutma metaline dikkat edin ve gerekirse sökün. Bende aynı model vardı ve kısa devre yaptırmıştı. Canınız yanmasın.

Bir USB diske Memtest86+ programını yazdırıp boot edin. Uzunca test etmesi için birkaç saat açık tutabilirsiniz.
4 passden sonra bitiyor hocam uzun tutmanin yolu var mi