Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Batuhan Demir

Gelişen
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Acer Nitro 5 AN515-58 model laptop kullanıyorum. Laptopun RAM'leri DDR5 Crucial 4800 MHz CL40, 16+16 olmak üzere toplam 32 GB. Windows 11'e yeni geçtim ve RAM'lerimin ikisi birlikte takılıyken sürekli mavi ekran alıyorum. Farklı kombinasyonlarla RAM'leri denedim; RAM'ler sağlam, slotlar da sağlam. Sadece tek RAM takılıyken bilgisayar stabil çalışıyor. İki RAM'i de Memtest86 testine soktum, oradan da geçtiler.

Windows'un VBS özelliği açıkken her şey daha hassas oluyor; çift slot takılıyken BSoD sayıları artıyor. Ancak tek slotta problem yok. VBS'ye ihtiyacım olduğu için kapatmak istemiyorum. RAM'lerde de işlemcide de overclock yapılmadı.
Dump dosyalari: Desktop.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm arkadaşlar. 2 şey yaptım, hangisi tam olarak işe yaradı bilmiyorum. @Hasan Merkit hocamın dedigi gibi silgi ile RAM'leri sildim. Onun haricinde yabanci bir forumda 12th gen islemcilerde Intel grafik driverının islemcinin RAM kismini da etkiledigi ile ilgili bir yazi okudum. DDU ile tum driverlari silip ilk once Intel grafik, sonrasinda da NVIDIA grafik driverini kurdum, sorun cozuldu.
Dump dosyalarını inceledim. İlk Dump dosyasında Windows Defender, diğerinde HyperVisor, diğerinde de NT Kernel çöküyor. Çok rastgele çökmelerin tek ortak yolu ise RAM bozulması.

Bu arada bu çökmeler yüzünden Windows bozulmuş olma ihtimali de var.

Yedeklerinizi alabiliyorsanız yedek alıp şu yolu takip etmenizi tavsiye ederim:

1. Temiz Windows kurun. (Hasarlı Windows ile BIOS işi yapılmaz.)
2. Son sürüm BIOS indirip kurun. (Pilin dolu olduğundan emin olun. Güncelleme sonrası 2-3 dakika boyunca görüntü gelmeyebilir.)
3. Bilgisayarı kapatın ve güçten çekin. RAM'leri çıkarıp beyaz bir silgi ile anakart kısmına gelen kısmı silin. (Bu şaka değil. Yapın.)
4. Çift RAM'ı da takıp tekrar deneyin.

Dump dosyalarını inceledim. İlk Dump dosyasında Windows Defender, diğerinde HyperVisor, diğerinde de NT Kernel çöküyor. Çok rastgele çökmelerin tek ortak yolu ise RAM bozulması.

2. Son sürüm BIOS indirip kurun. (Pilin dolu olduğundan emin olun. Güncelleme sonrası 2-3 dakika boyunca görüntü gelmeyebilir.)
3. Bilgisayarı kapatın ve güçten çekin. RAM'leri çıkarıp beyaz bir silgi ile anakart kısmına gelen kısmı silin. (Bu şaka değil. Yapın.)
Hocam evet sorun RAM'lerde. İki RAM'i de ayrı ayrı takıp kullandım, ikisi de tekken sorunsuz çalışıyor. Normalde yarım saatte bir BSOD yerken, ikisini de ayrı ayrı Windows üzerinde 4'er saatlik teste soktum, ikisi de sorunsuz geçti testleri. BIOS'um güncel ve format işini son 1 haftada en az 15 kere temiz kurulumla denedim. Sorun iki RAM takılıyken patlıyor. Belki işlemcinin RAM kontrol kısımları patlamış olabilir diye düşünüyorum

Hocam bir de acaba işlemci driver'larında, belki chipset, belki IO driver'larında Win 11 uyumsuzluğu olabileceğini düşünüyorum. Çünkü Acer'in önerdiği driver'lar 2022-2023 senelerinden kalma. Güncel driver'ı nereden bulup kurabiliriz biliyor musunuz?

Hocam bir de acaba işlemci driver'larında, belki chipset, belki IO driver'larında Win 11 uyumsuzluğu olabileceğini düşünüyorum.
Hayır değil. Dump dosyalarını inceledim. Hep memory bozulmuş. Yaşadığınız sorunların ana kaynağı donanımsal bir çakışma. Boşuna sürücülere zaman harcamayın.

Sorunu çözdüm arkadaşlar. 2 şey yaptım, hangisi tam olarak işe yaradı bilmiyorum. @Hasan Merkit hocamın dedigi gibi silgi ile RAM'leri sildim. Onun haricinde yabanci bir forumda 12th gen islemcilerde Intel grafik driverının islemcinin RAM kismini da etkiledigi ile ilgili bir yazi okudum. DDU ile tum driverlari silip ilk once Intel grafik, sonrasinda da NVIDIA grafik driverini kurdum, sorun cozuldu.

Çözüm