Yahyaer

Gelişen
Merhaba, 6 ay önce Acer Nitro 5 aldım.
  • 16 GB RAM.
  • 4060.
  • 512 GB SSD.
  • i7 12650H.
Son zamanlarda oyunlarda düşük FPS almaya başladım. Sizce sorun ne olabilir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 6 ay önce Acer Nitro 5 aldım.
  • 16 GB RAM.
  • 4060.
  • 512 GB SSD.
  • i7 12650H.
Son zamanlarda oyunlarda düşük FPS almaya başladım. Sizce sorun ne olabilir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

3-4 ayda bir temiz bir bakım yaptırmayıp, çok toz toplayan bir ortamda kullanıyorsanız soğutmadan dolayı performans düşüyor olabilir. Bir ihtimal MUX Switch varsa açın. MSI Afterburner tarzı programlarla sıcaklığı izleyin. Eğer serin çalışmasına rağmen performans sizi tatmin etmiyorsa format atıp debloat yapmayı deneyin.

Nitro 5 macunu -hangisini kullanıyorlar emin değilim- aşırı pumpout yapıyor. Geçen bir değişeyim dedim, işlemcinin üstünde macun kalmamış.
Düşükten derken neye göre hangi oyunlara göre? Oyun güncelleme alır ağırlaşır, sistemde virüs vardır, arka plan uygulamaları artmıştır vs. detaylandırırmısınız?

Düşükten derken neye göre hangi oyunlara göre? Oyun güncelleme alır ağırlaşır, sistemde virüs vardır, arka plan uygulamaları artmıştır vs. detaylandırır mısınız?

Valorant'ta mesela 100 FPS düşüşü bazı oyunlarda dalgalanmalar yaşıyorum.
Dostum işlemci termal throttle yiyordur kesin. Eğer stok veya servisin sürdüğü macunsa kesin böyle zaten. Bu arada servisin sürdüğü macun, stok macundan daha kötü.
aldığımdan beri hiç macun değişimi olmadı fanlara 1 ay önce baktırdım tozlanmış dendi
3-4 ayda bir temiz bir bakım yaptırmayıp, çok toz toplayan bir ortamda kullanıyorsanız soğutmadan dolayı performans düşüyor olabilir. Bir ihtimal MUX Switch varsa açın. MSI Afterburner tarzı programlarla sıcaklığı izleyin. Eğer serin çalışmasına rağmen performans sizi tatmin etmiyorsa format atıp debloat yapmayı deneyin.
mux switch nedir nasıl açarım sıcaklıklar hep aynı değerlerde normalde oynadığım gibi
Dostum işlemci termal throttle yiyordur kesin. Eğer stok veya servisin sürdüğü macunsa kesin böyle zaten. Bu arada servisin sürdüğü macun, stok macundan daha kötü.
nvdia ayalarım da böyle

ondan kaynaklanabilir yani vizelerimden sonra versem servise bi sıkıntı olur mu
Nitro 5 macunu -hangisini kullanıyorlar emin değilim- aşırı pumpout yapıyor. Geçen bir değişeyim dedim, işlemcinin üstünde macun kalmamış.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-01 152713.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-01 152713.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 70
Valorant'ta mesela 100 FPS düşüşü bazı oyunlarda dalgalanmalar yaşıyorum.

aldığımdan beri hiç macun değişimi olmadı fanlara 1 ay önce baktırdım tozlanmış dendi

mux switch nedir nasıl açarım sıcaklıklar hep aynı değerlerde normalde oynadığım gibi

nvdia ayalarım da böyle

ondan kaynaklanabilir yani vizelerimden sonra versem servise bi sıkıntı olur mu
Macun değiştirin. Temiz kurulum deneyin üstüne olmazsa. Öyle durduk yere büyük düşüşler yaşanmaz.

servise verirken macun bakımı mı demeliyim yoksa başka bir şeyde eklemeli miyim ?
Bir de vizelerim başlıyor sonra versem sıkınıt olur mu pcye.