WrOwLed

Becerikli
Başlıkta da belirttiğim gibi BIOS şifresini unuttum. Hiç hata falan vermiyor şifre istiyor. Laptop markası Nitro AN16-41
BIOS yazdırmak mantıklı mıdır? Başka çözüm var mı? Garanti bitti laptopta.Ek olarak güncelleme gelirse düzelir mi?

Güncelleme ile olmayabilir. Laptopun anakartı çıkarılıp, BIOS çipi lehimle alınarak veya üzerine kablo takılarak sıfırdan programlanması gerekli. Yetkili servis veya bu işlemleri yapabilen/güvenilen bir bilgisayarcı yapması gerekli.

Güncelleme ile olmayabilir. Laptopun anakartı çıkarılıp, BIOS çipi lehimle alınarak veya üzerine kablo takılarak sıfırdan programlanması gerekli. Yetkili servis veya bu işlemleri yapabilen/güvenilen bir bilgisayarcı yapması gerekli.
Hocam lehimlenmeden bios sıfırdan yazılabilir mi? Yoksa illa anakart çıkacak lehimlenecek midir? Riskli işlem diye sordum.

Hocam lehimlenmeden bios sıfırdan yazılabilir mi? Yoksa illa anakart çıkacak lehimlenecek midir? Riskli işlem diye sordum.
Anakart çıkarılıp sadece lehim olmadan BIOS çipi üzerine kablo bağlanıp işlem yapılabilir.

(Sadece BIOS flashlama ile ilgili bulduğum örnek videodur. Bahsedilen cihazla alakası yoktur.)

Son düzenleme: