nrk9

Uzman
Yer
İzmir
Acer Nitro AN16-41 32 GB RAM, AMD Ryzen 7 7840HS işlemci, RTX 4070'li dizüstü bilgisayarımda ısı problemi yaşıyorum. Ayda 1 kez fanlarını temizlememe rağmen sıcaklık değerleri bu şekilde:

1774118571430.webp

Not: Uzun süredir sıcaklık değerlerini boştayken takip ediyorum. Bu problem başlamadan önce boştayken 40-45 derece civarında seyrediyordu değerler ama son birkaç haftadır değerler bu şekilde. Belirttiğim fotoğraftaki değerler PC boştayken ölçülmüş değerlerdir.

Aynı veya benzer bir laptop kullanıp benzer sorunu yaşayan arkadaşlar bilgilendirebilir mi?

Acer Nitro 16 serisinde sıvı metal var. 2 yılını doldurmuşken hala sıvı metal değişimi yapmadınız mı? Değişimini yapmanın vakti gelmiş sanki.

Evet bende öyle düşündüm 2 yılın sonunda bu sorunları görmeye başladım, şansıma 13 Mart'ta bitti garanti, biraz uğraştıracak herhalde beni.

Evet başka fikri olan var mı?
Sıvı metali silip yerine düz termal macun sürsem ne değişir, bir yardımcı olun arkadaşlar oyun gireyim dedim bugün laptop 100 dereceyi gördü. Fikir almadanda bir şeylere kalkışmak istemiyorum.

Son düzenleme: