fidelcastro0

Çalışkan
Merhaba. Acer Nitro monitör aldım 23.8 inç ve laptop ekranından geçtim. Hatta laptoptan görüntü alıyorum HDMI ile ve YouTube'da bazı videolarda sanki bulanık gibi hissediyorum. Özellikle Google'da ana menüdeki fotoğrafta bulanıklaşıyor. Farkı atacağım. Net olan laptop ekranı çözümü nedir? Grafik işlemci AMD + NVIDIA bu arada.

image.webp

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Acer Nitro monitör aldım 23.8 inç ve laptop ekranından geçtim. Hatta laptoptan görüntü alıyorum HDMI ile ve YouTube'da bazı videolarda sanki bulanık gibi hissediyorum. Özellikle Google'da ana menüdeki fotoğrafta bulanıklaşıyor. Farkı atacağım. Net olan laptop ekranı çözümü nedir? Grafik işlemci AMD + NVIDIA bu arada.

Eki Görüntüle 139971

Eki Görüntüle 139972
Monitörünüzdeki bulanık görüntü sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Çözünürlük Ayarlarını Kontrol Etme​

- Windows ayarları:
- Sağ tıklayın, "Görüntü ayarları"nı seçin.
- "Önerilen" çözünürlüğün seçili olduğundan emin olun.

2. Görüntü Kablolarını Kontrol Etme​

- HDMI Kablonuzu Kontrol Edin:
- Kabloyu çıkartıp yeniden takın.
- Farklı bir HDMI kablosu kullanarak yeniden deneyin.

3. Grafik Sürücülerini Güncelleme​

- NVIDIA ve AMD Sürücü Güncellemeleri:
- Grafik kartı üreticisinin (NVIDIA ve AMD) web sitesinden en son sürücüleri indirin ve yükleyin.

4. Monitör Ayarlarını Yapılandırma​

- Monitör Menüsü:
- Monitörünüzün menüsünden "Ayarlar" veya "Görüntü" ayarlarına gidin.
- "Netlik" ya da "Keskinlik" ayarını kontrol edin ve ayarlayın.

5. Tarayıcı Ayarlarını Gözden Geçirme​

- Tarayıcı Tanılama:
- Kullandığınız tarayıcıyı güncelleyin veya farklı bir tarayıcı deneyin (örneğin, Chrome yerine Firefox).

6. Yenileme Hızı Kontrolü​

- Yenileme Hızı Ayarları:
- "Görüntü ayarları" üzerinden yenileme hızını kontrol edin; 60Hz veya monitörün desteklediği en yüksek hız olarak ayarlayın.

7. Diğer Donanımları Kontrol Etme​

- Monitör Bağlantı Noktaları:
- Laptop'unuzda farklı bir HDMI ya da DisplayPort bağlantı noktası varsa kullanmayı deneyin.

8. Farklı Monitör ile Deneyin​

- Eğer mümkünse, başka bir monitör ile test ederek laptop'unuzun görüntü kartında bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

Bu adımlar sorunuzu çözmenize yardımcı olmalıdır. Eğer sorun devam ederse, ek bilgi sağlayabilirsiniz.

Artı -1 Eksi