Salih445

Çalışkan
Acer Nitro V15-41 model bilgisayarımda iGPU AMD driverınını kurunca işlemci kullanımım sürekli olarak System tarafından %6 kullanıma takılıyor ve işlemci frekanslarım hep 3-4 GHz arasında takılıyor. Bu sebeple fan sesi ve ısı yapıyor. AMD sürücü yokken işlemci kullanımım normal, sürücü yükleyince %6 System sürekli kullanıyor. System içinde de dxgmms2.sys ve ntoskrnl.exe kullanıyor.

Denediklerim:
  • Sıfır temiz format atmak
  • Acer sitesinden türlü kombinasyonlar yaparak Chipset ve iGPU sürücülerini denemek (bir Acer sitesinden bir AMD sitesinden gibi, güncel veya eskilerini denemek gibi yani yapmadığım kombinasyon yok)
  • Her denediğimde DDU ile kaldırıp denedim

Acer BIOS'um güncel değil fakat bundan önceki BIOS güncellemesinden sonra bilgisayar sıkıntıya girdi ve garantiden anakart değişti. Acer global de o sürümü kaldırmış zaten.

-7735HS
-RTX4060

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de şaşırdım inanın ki.
Sürücü içerisindeki ayarlarla ilgili olabilir mi acaba, yani default ayarları kötü olabilir, oradaki ayarlardan farklı kombinasyonları deneyin isterseniz.
En basitinden NVIDIA App kurduğum zaman ekran kartımın fan eğrisi çok saçma sapan oluyor bende. Onun gibi siz de o driverin içerisindeki ayarlarını kurcalayın bir de.
Ayrıca şu geldi aklıma, Acer de var mı bilmiyorum ama Lenovo gaming laptopumda fan modu vardı, performans sessiz veya dengeli diye, Acer'in kendi programı varsa ve orada performans seçiliyse böyle acayiplikler yapmaya daha meyilli olabilir. Onun dışı şu an aklıma gelen tek şey, mevcutta kullandığınız Windows sürümünde bir saçmalık olması, belki güncellemeyle çözülebilir.