Nitro V15-41 7735HS 4060 modeli. 16 GB tek kanal RAM’i çiftledim, 4800 MHz’de çalışıyor ama iki RAM de 5600 MHz destekliyor. Advanced BIOS’ta ayarını bulup değiştirdim, PC açılınca yine eski ayara dönüyor. Aynı şekilde AMD ekran kartı için ayrılan 512 MB’yi 2 GB yapmak için ayarı bulup onu da değiştiriyorum, o da eski haline dönüyor.
Sebebi ne olabilir? Hem güncel hem de Acer’in sürücüleriyle denedim. BIOS sürüm sonu 18 olan en güncel sürüm.
RAM hadi hata verdi, BIOS eski haline getirdi anlarım da GPU belleğini niye kaydetmiyor?
Sebebi ne olabilir? Hem güncel hem de Acer’in sürücüleriyle denedim. BIOS sürüm sonu 18 olan en güncel sürüm.
RAM hadi hata verdi, BIOS eski haline getirdi anlarım da GPU belleğini niye kaydetmiyor?
Bu teknik bir konu, Recep Baltaş gibi abilerin el atması lazım :/Nitro V15-41 7735HS 4060 modeli. 16 GB tek kanal RAM’i çiftledim, 4800 MHz’de çalışıyor ama iki RAM de 5600 MHz destekliyor. Advanced BIOS’ta ayarını bulup değiştirdim, PC açılınca yine eski ayara dönüyor. Aynı şekilde AMD ekran kartı için ayrılan 512 MB’yi 2 GB yapmak için ayarı bulup onu da değiştiriyorum, o da eski haline dönüyor.
Son düzenleme: