V17 serisi sıvı metalle geliyor olması lazım ancak termal macun ile gelen cihazlar da var. Donanımına bağlı biraz. Mesela 95W 5070 alacağıma 115W 5060 alırım çok daha iyi.

V17 serisi sıvı metalle geliyor olması lazım ancak termal macun ile gelen cihazlar da var. Donanımına bağlı biraz. Mesela 95W 5070 alacağıma 115W 5060 alırım çok daha iyi.
Bilemiyorum ben 20 Watt için 5060' düşmem sanırım ama Nitro V serisi alacağımı da sanmam. Üstte attığımı alırdım alacak olsam.

Ekran görüntüsü 2026-03-03 163421.webp

Yorum doğruysa V17 de kronik serilere eklenmiştir.

Bilemiyorum ben 20 watt için 5060' düşmem sanırım ama Nitro v serisi alacağımı da sanmam. Üstte attığımı alırdım alacak olsam.

Aynı VRAM değerleri var. Tek fark CUDA çekirdeği ve saat hızları. Oyun oynayan birisi için CUDA çekirdeğinin önemi düşündürtüyor. Kesinlikle X7T daha mantıklı bir cihaz zaten.

Eki Görüntüle 230507

Yorum doğruysa V17 de kronik serilere eklenmiştir.

Battery drain kronik bir problem değildir. Lenovo LOQ 15XXX9 serisinde 4050 kasalara gönderilen 170W adaptör, 4060 kasalara da gönderiliyordu. HX serisi CPU da barındırdığı için battery drain sorunu yaşanıyordu; servis 230W adaptör gönderiyor ve problem çözülüyordu. Mesela yorumu yazan kişi "daha yüksek Watt adaptör sorunu çözmüyor" yazmış; gerçekten denemiş mi? Ya da aynı markanın aynı modellerine gönderilen daha güçlü bir adaptör ile mi denemiş? Bilemediğimiz ve kesin olmayan konularda "kronik" diyemeyiz.

Battery drain kronik bir problem değildir. Lenovo LOQ 15XXX9 serisinde 4050 kasalara gönderilen 170W adaptör, 4060 kasalara da gönderiliyordu. HX serisi CPU da barındırdığı için battery drain sorunu yaşanıyordu; servis 230W adaptör gönderiyor ve problem çözülüyordu. Mesela yorumu yazan kişi "daha yüksek Watt adaptör sorunu çözmüyor" yazmış; gerçekten denemiş mi? Ya da aynı markanın aynı modellerine gönderilen daha güçlü bir adaptör ile mi denemiş? Bilemediğimiz ve kesin olmayan konularda "kronik" diyemeyiz.

Karşı bakkalın müşterisi değilse bu kadar net konuşmaz. Bu kadar para verip en iyi ihtimalle servisin yeni adaptör yollamasını beklemektense @Lorien hocamın attığını alıp geçerim.

Bir yoruma itimat ederek kronik sınıflandırması yapmak pek doğru olmaz.

Adaptör başlı başına kronik olmasına yetiyorken anakart da limitliyse belirttiğim gibi yorum doğruysa kroniktir.