Makaleler
21
Yer
Cordis Die
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda bir konu açmıştım fakat üstünden geçmek istedim, bu 3 modelden birini alacağım gibi görünüyor. Linkleri bırakacağım, fikirlerinizi bir dinlemek istedim. Teşekkür ederim.

Predator oldukça premium bir cihaz, OLED ekran muhabbeti var birde.
Acer Predator Helios Neo 16S NH. QZFEY. 002 Core Ultra 9 275HX 16 GB 1TB SSD RTX5070-115W 16" Wqxga OLED 240Hz DOS Taşınabilir bilgisayar

Nitro 18'in büyük ekranı ve 32 RAM ile gelmesi de bir opsiyon benim için:
Acer Nitro 18 NH. QYJEY. 002 Ryzen AI 9 365 32 GB 1TB SSD RTX5070-115W 165Hz 18 inç 2.5k DOS Taşınabilir bilgisayar

Nitro 16 ise 5070 Ti ile geliyor:
Acer Nitro 16S NH. U07EY. 001 Ryzen AI 9 365 16 GB 1TB SSD RTX5070 TI-12 GB 180Hz 16 Wqxga DOS Taşınabilir bilgisayar

Öncelikle selam. Üstünde iyice durulması gereken bir konu. 5070 Ti varken, 5070'e düşmeyin. Özellikle de bütçeniz yetiyorken. Onun dışında Predator serisinin soğutması iyi, bu yüzden cihaz limitlerini genellikle zorluyor.

1775670558863.webp

1775670591850.webp

Gelelim Nitro 18 modele. 16 versiyondan farklı çoğunlukla boyut oluyor. Ki, 5070 Ti Nitro 16 seçeneğimiz var. Ben olsam tercihimi ondan yana kullanırdım.

Nitro serisi Predator kadar üst segment değil. Malzeme kalitesi, soğutma performansı olarak. Ancak buna karşın sağladığı donanım farkı da iyi raddede. Acer Nitro'larda s modelleri genellikle soğutmadan kısılıp daha hafifletilmiş modeller oluyorlar. Normal seriyle farkları bu şekilde.

1775670849017.webp

Gündelik kullanıcıyım, ara sıra oyun oynarım diyorsanız Predator tercih edin; yok ben çoğunlukla oyun oynarım ancak taşırken rahat edeyim diyorsanız da Nitro 16s tercih edin. Nitro 18 almak için bir sebep yok, tek avantajı boyut ki buna karşın sağlam bir ağırlığı var.

Başka bir sorunuz varsa, bekliyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle selam. Üstünde iyice durulması gereken bir konu. 5070 Ti varken, 5070'e düşmeyin. Özellikle de bütçeniz yetiyorken. Onun dışında Predator serisinin soğutması iyi, bu yüzden cihaz limitlerini genellikle zorluyor.

Gelelim Nitro 18 modele. 16 versiyondan farklı çoğunlukla boyut oluyor. Ki, 5070 Ti Nitro 16 seçeneğimiz var. Ben olsam tercihimi ondan yana kullanırdım.

Nitro serisi Predator kadar üst segment değil. Malzeme kalitesi, soğutma performansı olarak. Ancak buna karşın sağladığı donanım farkı da iyi raddede. Acer Nitro'larda s modelleri genellikle soğutmadan kısılıp daha hafifletilmiş modeller oluyorlar. Normal seriyle farkları bu şekilde.

Gündelik kullanıcıyım, ara sıra oyun oynarım diyorsanız Predator tercih edin; yok ben çoğunlukla oyun oynarım ancak taşırken rahat edeyim diyorsanız da Nitro 16s tercih edin. Nitro 18 almak için bir sebep yok, tek avantajı boyut ki buna karşın sağlam bir ağırlığı var.

Başka bir sorunuz varsa, bekliyorum.

Teşekkür ettim hocam yorumların için. 5070 Ti göz kırpıyor yalan yok.

Malzeme kalitesi ve taşımayla ilgili bir derdim yok aslında, laptopu kasa niyetine kullanıyorum. standa koyuyorum ve aylarca indirmiyorum bile. Günlük kullanımdan ziyade oyunlarla ilgiliyim. Bir de R9 AI 365 işlemcisi hakkında pek bir bilgim yok, nedir ne değildir. Son olarak Helios ve Nitro 16 modellerinin sıcaklıkları aşağı yukarı ne seviyelerde gezer bir bilgin var mıdır?

@mortem.dll bulunamadı, Bilgim tabii ki var ancak ortalama bir değer vermek zor. Çekeceği watt değerleri, RPM değerleri, OC ya da UV olup olmaması gibi birçok koşulu var bunun. Ancak rahatlıkla söyleyebilirim ki Predator genellikle limitlere dayanır; çünkü cihaz gidebildiği yere kadar izin veriyor. Nitro 16 ise AMD CPU olmasının artısıyla birlikte çok daha serin çalışacak. İşlemcinin watt değerleri de ortada tabii.

Kasa gibi kullanacağınızı söylediniz, eğer monitörünüz OLED değilse renk farkından dolayı gözleriniz rahatsız olmaya başlayacak. Eğer OLED'se zaten diyecek bir şey yok.

@mortem.dll bulunamadı, Bilgim tabii ki var ancak ortalama bir değer vermek zor. Çekeceği watt değerleri, RPM değerleri, OC ya da UV olup olmaması gibi birçok koşulu var bunun. Ancak rahatlıkla söyleyebilirim ki Predator genellikle limitlere dayanır; çünkü cihaz gidebildiği yere kadar izin veriyor. Nitro 16 ise AMD CPU olmasının artısıyla birlikte çok daha serin çalışacak. İşlemcinin watt değerleri de ortada tabii.

Kasa gibi kullanacağınızı söylediniz, eğer monitörünüz OLED değilse renk farkından dolayı gözleriniz rahatsız olmaya başlayacak. Eğer OLED'se zaten diyecek bir şey yok.
Pek sanmam fakat yine de sorayım, R9 Ai ile işlemci gücü isteyen oyun olur, uygulama olur, bir kuvvet kaybı hisseder miyim? Hoş, şu an i7-13620H kullanıyorum orası ayrı da. Çok AMD tecrübem olmadı.

@mortem.dll bulunamadı, performans kaybı ondan ne beklediğinize göre değişir. 54W TDP değerine sahip bir mCPU. 5GHz Turbo Boost frekansı var. iGPU değeri de iyi. Güzel bir işlemci. W/P olarak AMD CPU'lar daha önde.

GameGaraj, Raider, Thunderobot gibi cihazlara nedense bir önyargım var, fiyat performans olarak sunduğu donanım gayet iyi, göz ardı edilemez. Amma velakin bütçe bu kadar yüksekken bu kadar parayı bu cihazlara vermeli miyiz emin değilim. Fanboy değilim fakat daha güvenilir markalara yönelmeyi daha sağlıklı buluyor gibiyim.

Hangi oyunları oynuyorsunuz genelde?

Monitörünüz kaç Hz?
Her telden oyun var, ağırlıklı olarak Single oynuyorum fakat Multiplayer da oynadığım oluyor. 144 Hz idi fakat monitörü kaldırdım. Düz laptop alıp devam edeceğim, monitör kullanmayacağım.