aykutcnr51

Üyecik
Merhaba 07.04.2025 tarihinde İtopya'dan almış olduğum Acer Nitro VG240y M3 marka monitör, 09.04.2025 tarihinde elime ulaştı. Monitörü açtığımda güç olmasına rağmen ekran gelmediğini ve arızalı olduğunu fark ettim. Bunun üzerine 11.04.2025 tarihinde İtopya'nın Hasanpaşa/Kadıköy şubesine götürdüm. Bana monitörü iade alamayacaklarını, ancak Acer'in yetkili servisine gönderebileceklerini; kullanıcı hatası değilse değişim veya iade yapılacağını bildirdiler. O günden bu yana İtopya'yı defalarca aramama rağmen süreç sürekli geçiştirici bahanelerle uzatıldı. 28.04.2025 tarihinde Acer'den, ürünün yeni ellerine ulaştığına dair mesaj aldım. Yaklaşık bir aydır peşin ödediğim ürünümün teslimi için uğraşıyorum. Bugün arandım ve iç panelde kırık olduğu söylendi ve 8000 lira ücret istendi fakat ben teslim aldığımda da görüntü gelmiyordu, yol gösterebilecek var mı? Parasını verdiğim ürünü kullanamıyorum. Hayatımda bu kadar rezil bir sistem daha görmedim. Şimdiden teşekkürler.

Resmi mecralara şikayet dilekcesi oluşturun. Ama 2022'den beri site üzerinden alışveriş yaptım bir proplem karşılaşmadım ki sadece PSU icin Sinerji PC kullandım ama sorun yaşamadım gecmiş olsun.

14 gün içerisinde cayma hakkınız vardı diye hatırlıyorum eğer kaldırılmadıysa. Tüketici hakem heyetine yazmaktan başka yapacak bir şey yok gibi.

9 Nisanda teslim edildi, bu tarihte test edip mağazaya durumu bildirdiniz mi? İki günlük süre zarfında monitörün başına kullanıcı kaynaklı bir hasar gelmiştir şeklinde düşünmüş olabilirler. Ayrıca kullanıcı paneli nasıl kırsın? Kuvvetle muhtemel kargoda hasar aldı. THH'ne başvuruda bulunmanız gerekir.

Ürünü İtopya mağazasından mı aldınız internet üzerinden mi?
İnternet üzerinden

9 Nisanda teslim edildi, bu tarihte test edip mağazaya durumu bildirdiniz mi? İki günlük süre zarfında monitörün başına kullanıcı kaynaklı bir hasar gelmiştir şeklinde düşünmüş olabilirler. Ayrıca kullanıcı paneli nasıl kırsın? Kuvvetle muhtemel kargoda hasar aldı. THH'ne başvuruda bulunmanız gerekir.
evet bide iç panel yani nası kırabilirim

İnternet üzerinden

evet bide iç panel yani nası kırabilirim

Hocam Allahınızı seviyorsanız lütfen haklarını öğrenmeden şöyle alışveriş yapmayın ve servislere bulaşmayın. Siz internetten aldığınız ürünü niye gidip mağazaya teslim etmeye çalışıyorsunuz? Sizin uzaktan satış sözleşmesi uyarınca 2 hafta içinde ürünü koşulsuz, şartsız iade etme hakkınız vardı. Ürünü olduğu gibi paketleyecek ve beğenmedim bunu diye direkt geri kargolayacaktınız.

Şimdi ürünün size bozuk geldiğini nereden kanıtlayacaksınız? Kargo tutanağınız var mı? Yalancı olmadığınız bu foruma yazmanızdan belli ama ben tarafsız bir gözle ya da firma gözünden bakacak olsam monitörü kurarken düşürüp iç paneli kırmışsınız sonra da bilginiz yokmuş gibi yapıp bir şekilde iade etmeye çalışıyor da olabilirsiniz.

Asla ama asla mağazadan dahi alsanız ürünleri gidip mağaza üzerinden servise yollamayın. Adamlar ürünü mağazada bir köşeye koyar sonra da "vakit bulduklarında" servise yollarlar arada beklediğiniz süre ise boşa kaybettiğiniz vakit olur.

Şimdi yapmanızı önerdiğim şey ürünü geri isteyip direkt olarak tüketici hakem heyetine başvurmanız olur.