TMW

Deneyimli

1747482805702.webp

@Blackraven,
Dahili grafik birimi olarak UHD yazıyor. İris değil mi?
Ram slotu hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.
Tek slot ise iris performası alınamayacağı için UHD yazıyor olabilirmiş.

@Blackraven,
Ram slotu hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.
Acer laptoplar genelde tek slot ram ile geliyor, yükseltmeyi servisi yapmak zorunda yoksa garanti dışı kalıyor. Siz "abi bir ram için servise mi gönderilir alır takarım" diyorsanız eğer bilgisayarı servise göndereceğiniz zaman kendi taktığınız rami veya ssdyi söküp öyle gönderin ve vidaları aşındırmamaya özen gösterin yeter.

@Blackraven,
RAM slotu hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

Benim sahip olduğum laptop 8 GB ile gelmişti ve ıris aktive etmek için RAM yükseltmesi yapmıştım. Bu modelde tahminimce 16x1 vardır ama araştırmak lazım ki APU işlemcili bir laptopta 32 RAM yapmak günümüzde biraz abartılı olsa da hiç mantıksız değil. Özellikle Civilization 6 gibi oyunlarda %100 RAM kullanımına ulaşıp sistemimin yavaşladığını browser'ımın donduğunu falan görebiliyorum.

Yükseltme konusunda ise ben servisi arayıp ürüne zarar verilmediği sürece RAM ve SSD yükseltmelerinin garantiyi bozmayacağı bilgisi almıştım ama geçmiş aylarda aynı servise ulaşan forumdaki bazı arkadaşlara aksi yönünde bilgi verildiğini biliyorum. Sonuçta üründe herhangi bir garanti bandı veya vidası bulunmuyor dolayısıyla üstteki arkadaşın söylediği gibi yükseltme yapıp sonra servise yollayacağınız zaman eski haline getirebilirsiniz. Ben örneğin 2 gün önce aldığım termal macun ile macunlarını yeniledim ve oyun oynarken ısının 80'i aşmamasını sağladım.

@Blackraven,
Hocam aslında mesajınızdan kısmen anlaşılıyor ama emin olmak adına sormam gerek.
Laptopu aldığınızda UHD mi gözüküyordu? Sonrasında RAM ekleyince Iris aktif mi oldu?