abdulselambabaoyunda

Çalışkan
Merhaba. Mart 2009 doğumluyum ve Açık Lise 3. dönemdeyim; önümüzdeki ay 4. dönem sınavına gireceğim. Bu sene kendimi denemek için YKS'ye girmek istedim ama "Gerekli lise eğitim bilginiz sistemde bulunmamaktadır" hatasını aldım.

Açık Lise eğitimim Ağustos 2027'de yapılacak olan ek dönemde bitecek ve 8 dönem tamamlanmış olacak. Şu an YKS başvurusu yapabilir miyim? O tarihte mezun olabilecek miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yıl giremezsiniz ama önümüzdeki yıl girebilirsiniz. 2027 Ağustos ayında yapılacak sınavdan sonra mezuniyet belgeniz hazırlanacak. Üniversite kaydınızı o evrakla yapabiliyorsunuz. Kayıt yapıldıktan sonra en geç 2027 Aralık sonuna kadar lise diplomanızı teslim etmeniz gerekecek. Bu söylediklerim 2027 yılında gerçekleştirilecek üniversite sınavı için geçerli. Şu an mezuniyetiniz matematiksel olarak imkansız. Ortak derslerinizin hepsini vermeniz ve 192 krediyi tamamlamanız gerekiyor. 2026 yılı içerisinde bu gerçekleşmiyorsa giremezsiniz bu yıl. 2027 yılında sınav için kayıt olup sınava girebilirsiniz.
Hocam şu an kredim 98, dönemim 4. 2027 ağustosta ek sınava girersem mezun oluyorum. Bu sene giremesem bile önümüzdeki sene de giremem diye endişeleniyorum.

Bu yıl giremezsiniz ama önümüzdeki yıl girebilirsiniz. 2027 Ağustos ayında yapılacak sınavdan sonra mezuniyet belgeniz hazırlanacak. Üniversite kaydınızı o evrakla yapabiliyorsunuz. Kayıt yapıldıktan sonra en geç 2027 Aralık sonuna kadar lise diplomanızı teslim etmeniz gerekecek. Bu söylediklerim 2027 yılında gerçekleştirilecek üniversite sınavı için geçerli. Şu an mezuniyetiniz matematiksel olarak imkansız. Ortak derslerinizin hepsini vermeniz ve 192 krediyi tamamlamanız gerekiyor. 2026 yılı içerisinde bu gerçekleşmiyorsa giremezsiniz bu yıl. 2027 yılında sınav için kayıt olup sınava girebilirsiniz.
2027 Aralık ayında 8 dönem doluyor ancak başvurular açıldığı zaman ben daha 6. döneme kayıt yaptırmış ve girmeme 1 ay olacak.

2027 Aralık ayında 8 dönem doluyor ancak başvurular açıldığı zaman ben daha 6. döneme kayıt yaptırmış ve girmeme 1 ay olacak.
Problem değil, geçici mezun belgesi ile sınava kayıt yaptırabiliyorsunuz. Kazanırsanız o yılın son gününe kadar mezun belgenizi üniversitenize vermeniz gerekecek. Sınavlardan 30 kredi alarak geçmeye bak.