Ousia

Başarılı
Şu an 12. sınıfım ama eylül ayından beri okula gitmiyorum. Açık liseye 2. dönem geçiş yapabilir miyim? ChatGPT eğer okulun 1. dönem atlatma işlerini 2 Şubat'tan önce yaparsan 08 Ocak – 02 Şubat arasında geçebilirsin dedi.

Hocam geçerli bir sebebiniz olması lazım (spor lisansı, hafızlık, ailevi durumlar vb.). Eğer bunlar yoksa asla geçemezsiniz onun dışında dönem başladığında müdürünüzle konuşmanız daha iyi olur.

Eğer açığa geçme şartlarından birini karşılıyorsan yeni kayıtlar başladığında açığa geçebilirsin. Ki kayıtlar zaten başladı 2 şubat'a kadar sürecek. Daha önce sınıfta kalma, 3 yıllık spor lisansı ya da hafızlık kursu gibi sebeplerle açığa geçebilirsin.
1. dönem devamsızlık yapmış olman açığa geçmenin şartlarından biri değil.

Dönem atlatma işleminin ne zaman tamamlanacağı konusunda müdürüne ya da MEB'in iletişim numarasından arayarak öğrenebilirsin. Şu an net bilgi yok gibi, dediğimi yaparak daha net bir sonuca ulaşabilirsin.

Son düzenleme:
Eğer açığa geçme şartlarından birini karşılıyorsan yeni kayıtlar başladığında açığa geçebilirsin. Ki kayıtlar zaten başladı 2 şubat'a kadar sürecek. Daha önce sınıfta kalma, 3 yıllık spor lisansı ya da hafızlık kursu gibi sebeplerle açığa geçebilirsin.
1. dönem devamsızlık yapmış olman açığa geçmenin şartlarından biri değil.

Dönem atlatma işleminin ne zaman tamamlanacağı konusunda müdürüne ya da MEB'in iletişim numarasından arayarak öğrenebilirsin. Şu an net bilgi yok gibi, dediğimi yaparak daha net bir sonuca ulaşabilirsin.
Daha önce hiç sınıfta kalmadım. Hafızlık kursu gibi şeylere de gitmiyorum. Bu sene sınıfta kalmak için okula gitmiyorum. Yani okul kapandığında eylül'de mi başvuru yapabilirim?

Daha önce hiç sınıfta kalmadım. Hafızlık kursu gibi şeylere de gitmiyorum. Bu sene sınıfta kalmak için okula gitmiyorum. Yani okul kapandığında eylül'de mi başvuru yapabilirim?
Evet, 1 kere sınıfta kaldıktan sonra açığa geçebiliyorsun. Okul kapandıktan sonra kayıtlar başlayınca kaydolabilirsin. Bu arada farklı şartlara da göz attın mı? Eğer birini bile karşılarsan geçebilirsin.
Bakmadıysan bu linkten bakabilirsin şartlara. https://aol.meb.gov.tr/meb_iys_dosy...n41incimaddesininikincifikrasinagoreorgun.pdf