mehmetaba

Uzman
18 yaşındayım. 2 sene önce 10. sınıfın yarısında okulu bırakmıştım. Bugün açık öğretime kaydoldum. 3. dönem yani 10. sınıf için zorunlu dersleri seçiyordum, fark ettiğim şey 1. ve 2. dönem yani 9. sınıfın dersleri de görünüyor seçmeliler dahil. Bu normal mi?

Muaf olarak gözüküyor ve onların kredisi gelmiş ama yine 1. ve 2. dönem yani 9. sınıftan kanal sağlık bilgisi ve trafik kültürü adlı ders zorunlu olarak gözüküyor. Secmek zorunda kalıyorum.

Bu dersi daha önce hiç görmemiştim okulda falan. Şu an niye 9. sınıfı geçmeme rağmen 9. sınıftan bir ders seçmek zorunda kalıyorum? (Alta seçtiğim 1-2 dersin fotoğraflarını koyuyorum)

1757957592646.webp

1757957599058.webp

1757957606015.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
18 yaşındayım. 2 sene önce 10. sınıfın yarısında okulu bırakmıştım. Bugün açık öğretime kaydoldum. 3. dönem yani 10. sınıf için zorunlu dersleri seçiyordum, fark ettiğim şey 1. ve 2. dönem yani 9. sınıfın dersleri de görünüyor seçmeliler dahil. Bu normal mi?

Muaf olarak gözüküyor ve onların kredisi gelmiş ama yine 1. ve 2. dönem yani 9. sınıftan kanal sağlık bilgisi ve trafik kültürü adlı ders zorunlu olarak gözüküyor. Secmek zorunda kalıyorum.

Bu dersi daha önce hiç görmemiştim okulda falan. Şu an niye 9. sınıfı geçmeme rağmen 9. sınıftan bir ders seçmek zorunda kalıyorum? (Alta seçtiğim 1-2 dersin fotoğraflarını koyuyorum)

Eki Görüntüle 185165

Eki Görüntüle 185166

Eki Görüntüle 185167
Bu durumun neden kaynaklandığını anlamak için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Kayıt Durumu Kontrolü:
- Açık öğretim sisteminde, kayıtlı olduğunuz durumu (10. sınıf) kontrol edin. Önceki yıllardaki derslerinizin durumu yanlışlıkla aktif kalmış olabilir.

2. Muafiyet Kontrolü:
- Muaf olduğunuz dersler listesine tekrar bakın. 9. sınıf derslerinizin neden hala zorunlu olarak göründüğünü anlamaya çalışın. Bazı durumlarda sistem otomatik olarak 9. sınıf derslerini de gösterebilir.

3. Sistem Hatası:
- Eğer kayıt durumunuzda sorun yoksa, bu muhtemelen sistemdeki bir hata olabilir. Açık öğretimle iletişime geçin ve durumu açıklayın.

4. Ders Seçme:
- Eğer hala 9. sınıf dersleri zorunlu görünüyorsa ve bu dersleri almak istemiyorsanız, 10. sınıf derslerinizi seçin ve durumu öğretim görevlinize veya danışmanınıza iletin.

5. İletişim:
- Mümkünse, sorununuzu bildirmek için açık öğretim bürosuyla iletişime geçin. Onlar durumu daha iyi anlayarak size yardımcı olabilirler.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla bilgi almak için açık öğretimin müşteri hizmetlerine danışabilirsiniz.