3996

Başarılı
Bence açıktan okumak; özellikle fiziksel hastalığı olan veya ne bileyim, doğuştan mizacı içine kapanık, sosyalliği sevmeyen insanların kendini daha iyi ve daha rahat hissetmeleri için ideal bir model. Neden bu kadar zorlaştırdılar? Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit şartlarla mezun olunuyordu. Bu da yetmezmiş gibi açıktan okuyanların sınavlarını öğretmenler çözüyordu. Sadece liseyi bitirmek isteyenler için en kısa çıkış yoluydu o şekilde.

Eğitim bakanlığı öğrenci için kötü olan ne varsa onu yapmayı misyon edinmiş durumda çünkü. Amaçları öğrenciye zulmedip can çekiştirmek.

Çok basit şartlarla mezun olunuyordu. Bu da yetmezmiş gibi açıktan okuyanların sınavlarını öğretmenler çözüyordu. Sadece liseyi bitirmek isteyenler için en kısa çıkış yoluydu o şekilde.
Mezun olma şartının zaten basit olması gerekiyor çünkü adamlar 4+4+4 getirerek liseyide zorunlu yaptılar.

Kimse 12. sınıfta okula gitmiyordu ve okulun gereksiz olduğunu gören öğrencilerin büyük bir çoğunluğu, açık liseye geçtiği için okullarda öğrenci kalmadı. Technopat'ta birçok kez açık lise imkanının değerlendirilmesi gerektiğini söyledim ancak her seferinde, lisenin önemli olduğu; lise olmadan üniversite kazanılmayacağı söylendi. Ben de Galatasaray ya da benzeri liselerden mezun olunmadığı sürece okunulan lisenin önemi yok dedim ve benle dalga geçtiler. :D Açık liseye geçişlerin de büyük ihtimalle zorlaştırılacağını, okullarda öğrenci kalmadığını da söyledim. Sonuç:
  • Açık liseye geçişler zorlaştırıldı.
  • Israrla lisede kalan öğrencilerin büyük çoğunluğu da mezuna bıraktı, istediği bölümü kazanamadı.