Hocam merhaba, dediğiniz Corsair AX1600ı'ler 21'den başlıyor… AX-i'ler en azından 850W ve 1000W 2018'de üretilip, modifiye/değiştirilmiş Seasonic Prime Titanium altyapısını kullanıyor, ağır ve geçici yüklerde sorun potansiyeli var…, 1600W ise flextronics'in altyapısını kullanıyor… onu bilmiyorum ve ortada pek bilgi yok maalesef en azından ben bulamadım…
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam merhaba, dediğiniz Corsair AX1600ı'ler 21'den başlıyor… AX-i'ler en azından 850W ve 1000W 2018'de üretilip, modifiye/değiştirilmiş Seasonic Prime Titanium altyapısını kullanıyor, ağır ve geçici yüklerde sorun potansiyeli var…, 1600W ise flextronics'in altyapısını kullanıyor… onu bilmiyorum ve ortada pek bilgi yok maalesef en azından ben bulamadım…
AX1600i paranın satın alabileceği en iyi PSU hocam.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Bir süredir piyasayı takip edemiyorum ama lalettayin bakınca bile, NZXT C1200 gibi bir modelin sıfırını 5000 TL daha ucuza almak varken, sadece platinium ya da titanium sertifika almış diye benzer seviyede ve daha düşük güçte bir modele o parayı vermek pek de tercih edilebilir değil.
www.akakce.com
NZXT C1200 Gold PA-2G1BB-EU 1200 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz NZXT C1200 Gold PA-2G1BB-EU 1200 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! NZXT C1200 Gold PA-2G1BB-EU 1200 W Power Supply özelliklerini incele, 8.036,07 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Son düzenleme:
Bir süredir piyasayı takip edemiyorum ama lalettayin bakınca bile, NZXT C1200 gibi bir modelin sıfırını 5000 TL daha ucuza almak varken, sadece Platinium'ya da Titanium sertifika almış diye benzer seviyede ve daha düşük güçte bir modele o parayı vermek pek de tercih edilebilir değil.
![]()
NZXT C1200 Gold PA-2G1BB-EU 1200 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz NZXT C1200 Gold PA-2G1BB-EU 1200 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! NZXT C1200 Gold PA-2G1BB-EU 1200 W Power Supply özelliklerini incele, 8.036,07 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bir yandan katılıp, çoğu yandan katılmıyorum hocam size, bahsedilen %50 güçte elektriği daha az tüketecek. Gayet açık ve net... Ben arkadaşların çabasını ve gayretini anlayabiliyorum, piyasada yok. Olsa da arkadaşlar tercih edilebilir diyorlar.
Düzeltme: Hocam merhaba, dediğiniz Corsair (AX1600ı'ler 21 Bin TL'den başlıyor… AX'ler)Hocam merhaba, dediğiniz Corsair AX1600ı'ler 21'den başlıyor… AX-i'ler en azından 850W ve 1000W 2018'de üretilip, modifiye/değiştirilmiş Seasonic Prime Titanium altyapısını kullanıyor, ağır ve geçici yüklerde sorun potansiyeli var…, 1600W ise flextronics'in altyapısını kullanıyor… onu bilmiyorum ve ortada pek bilgi yok maalesef en azından ben bulamadım…
en azından 850W ve 1000W 2018'de üretilip, modifiye/değiştirilmiş Seasonic Prime Titanium altyapısını kullanıyor, ağır ve geçici yüklerde sorun potansiyeli var…, 1600W ise flextronics'in altyapısını kullanıyor… onu bilmiyorum ve ortada pek bilgi yok maalesef en azından ben bulamadım…
NOT: Düzeltmeleri Tırnak içine aldım, kusuruma bakmayınız...
Son düzenleme:
except
Uzman
- Makaleler
- 1
Arkadaş aldığı fiyatın biraz altına satmış size sanırsam. PX 1600W ATX 3.0 versiyonunu Teknobiyotik üzerinden 18.000₺+ küsür satın almıştım.
Ek olarak eğer fatura sizin adınıza değilse Seasonic hiçbir şekilde garantiye sokmuyor haberiniz olsun.
Siz yine de Teknobiyotik'e mesaj atın. İhtiyaç halinde siparişle ürün getiriyorlar. Fiyat sorun, arada pek fark yoksa iade edip ordan alırsınız.
Ek olarak eğer fatura sizin adınıza değilse Seasonic hiçbir şekilde garantiye sokmuyor haberiniz olsun.
O fiyata alabileceğiniz en kaliteli PSU'yu almışsınız. Hayırlı olsun.Regarding the warranty, as long as you have the original proof of purchase with you and it does match the information on the PSU rating label, you should be able to claim the warranty of the PSU in case it is needed.
Siz yine de Teknobiyotik'e mesaj atın. İhtiyaç halinde siparişle ürün getiriyorlar. Fiyat sorun, arada pek fark yoksa iade edip ordan alırsınız.
Arkadaş aldığı fiyatın biraz altına satmış size sanırsam. PX 1600W ATX 3.0 versiyonunu Teknobiyotik üzerinden 18.000₺+ küsur satın almıştım.
O fiyata alabileceğiniz en kaliteli PSU'yu almışsınız. Hayırlı olsun.
Siz yine de Teknobiyotik'e mesaj atın. İhtiyaç halinde siparişle ürün getiriyorlar. Fiyat sorun, arada pek fark yoksa iade edip oradan alırsınız.
Evet sayın Except, korktuğum da onlar zaten. Fatura başkasının adına olduğu için garanti hiç'e sayılması, Ürün Yattığı için herhangi bir sorun olması, ATX 2.4 olması.
Teknobiyotik web sitesinin böyle bir şeyi olduğunu bilmiyordum çok üzüldüm, daha önce de konu açmak aklıma gelmemişti halen araştırma içerisindeydim...
Bir sorum var, endişe de diyebiliriz.
Amazon'dan almış olduğu ürünün Faturasını arkadaş e olarak PDF olarak rica ettim gönderdi, garanti konusu açılınca arkadaş ile anlaşıp mı göndereceğim?
Evet sayın except, korktuğum da onlar zaten. Fatura başkasının adına olduğu için garanti hiç'e sayılması, ürün yattığı için herhangi bir sorun olması, ATX 2.4 olması.
Teknobiyotik web sitesinin böyle bir şeyi olduğunu bilmiyordum çok üzüldüm, daha önce de konu açmak aklıma gelmemişti halen araştırma içerisindeydim...
Amazon'dan almış olduğu ürünün faturasını arkadaş e olarak PDF olarak rica ettim gönderdi, garanti konusu açılınca arkadaş ile anlaşıp mı göndereceğim?
Az önce Teknobiyotik'i aradım, elimizde yok, yüksek adetli siparişlerde geliyor dediler... Hüzün... Tekrardan Seasonic almak isteyen arkadaşlar olursa hüzünnn
Son düzenleme:
except
Uzman
- Makaleler
- 1
Sorunuza birkaç ay sonra cevap vermek durumunda kaldımEvet sayın Except, korktuğum da onlar zaten. Fatura başkasının adına olduğu için garanti hiç'e sayılması, Ürün Yattığı için herhangi bir sorun olması, ATX 2.4 olması.
Amazon'dan almış olduğu ürünün Faturasını arkadaş e olarak PDF olarak rica ettim gönderdi, garanti konusu açılınca arkadaş ile anlaşıp mı göndereceğim?
Ürünü Amazon'dan aldıysanız problem yok. Arkadaş adına Seasonic ile iletişime geçtiğinizde yardımcı olacaklardır. Eğer benim gibi local bir reseller üzerinden aldıysanız, local resellerin verdiği garanti süresi geçerli oluyor sanırsam. Şöyle ki, 2018 yılında Focus+ 750W güç kaynağı almıştım Teknobiyotik üzerinden. İkinci bir sistem lazım oldu, o güç kaynağını kullanayım dedim. 3080ti ekran kartıyla kapanma problemi yaşamaya başladım. Bunun üzerine Seasonic ile iletişime geçtim, faturamı, modeli, psu label'i istediler. İlettim.
Bunun sonucunda belirli testleri yapmamı söylediler. İşte Prime95 ve Furmark aynı anda aç, birkaç kere space tuşuna bas Furmark'tayken, video çek yolla dediler. Video çekip yolladım.
RMA yapıcaz dediler. Ürün yollanacaksa kargo ücretini, yeni gelecek ürünün de çıkacak ekstra masraflarını (gümrük vb) karşılamayı kabul edersem yeni ürün yollayacaklarını söylediler.
Kabul edeceğimi söyledim. Fakat, ek olarak Türkiye'de yaşadığım için burada her şeyin belirsiz olduğunu, fatuda RMA / bedelsiz ürün olduğu yazsa bile her şeyin gümrükteki arkadaşın keyfine baktığını vb söyledim.
Eğer mümkünse, Bulgaristan üzerindeki bir arkadaşım üzerinden ürünü getirmek istediğimi, bunun mümkün olup olmadığını sordum. Onlar da mümkün dedi, RMA formunu doldururken arkadaşının bilgilerini yaz yardımcı olalım dediler. RMA formunu doldurup Seasonic'e doldurduğuma dair bilgi verdim.
Daha sonra, benden psu'nun label kağıdını çıkartıp yırtmamı, warranty stickerini çıkartmamı, son olarak ta PSU'ya zarar vermemi söylediler. Bunların fotoğraflarını istediler
Fotoğrafları attıktan bir gün sonra onayladılar. Şimdi yeni ürünü yolluyorlar. (SRP-FGX751-A5A32SF)
Şimdi Amazon DE üzerinde Seasonic TX 1600W Noctua Edition aldım. Fatura kendi üzerime, shipping adresi ise Bulgaristan'daki arkadaşımın üzerine. Siz de bundan sonraki Seasonic alışverişlerinde böyle yapabilirsiniz. Ben kendi Amazon DE hesabımla sipariş verdim.
Ha, faturada arkadaşınızın ismi yazsa da problem olacağını hiç sanmıyorum. İçiniz rahat olsun.
Sorunuza birkaç ay sonra cevap vermek durumunda kaldım
Ürünü Amazon'dan aldıysanız problem yok. Arkadaş adına Seasonic ile iletişime geçtiğinizde yardımcı olacaklardır. Eğer benim gibi local bir reseller üzerinden aldıysanız, local resellerin verdiği garanti süresi geçerli oluyor sanırsam. Şöyle ki, 2018 yılında Focus+ 750W güç kaynağı almıştım Teknobiyotik üzerinden. İkinci bir sistem lazım oldu, o güç kaynağını kullanayım dedim. 3080 Ti ekran kartıyla kapanma problemi yaşamaya başladım. Bunun üzerine Seasonic ile iletişime geçtim, faturamı, modeli, PSU Label'i istediler. İlettim.
Bunun sonucunda belirli testleri yapmamı söylediler. İşte Prime95 ve FurMark aynı anda aç, birkaç kere space tuşuna bas FurMark'tayken, video çek yolla dediler. Video çekip yolladım.
RMA yapacağız dediler. Ürün yollanacaksa kargo ücretini, yeni gelecek ürünün de çıkacak ekstra masraflarını (gümrük vb) karşılamayı kabul edersem yeni ürün yollayacaklarını söylediler.
Kabul edeceğimi söyledim. Fakat, ek olarak Türkiye'de yaşadığım için burada her şeyin belirsiz olduğunu, fatuda RMA / bedelsiz ürün olduğu yazsa bile her şeyin gümrükteki arkadaşın keyfine baktığını vb söyledim.
Eğer mümkünse, Bulgaristan üzerindeki bir arkadaşım üzerinden ürünü getirmek istediğimi, bunun mümkün olup olmadığını sordum. Onlar da mümkün dedi, RMA formunu doldururken arkadaşının bilgilerini yaz yardımcı olalım dediler. RMA formunu doldurup Seasonic'e doldurduğuma dair bilgi verdim.
Daha sonra, benden PSU'nun label kağıdını çıkartıp yırtmamı, warranty stickerini çıkartmamı, son olarak da PSU'ya zarar vermemi söylediler. Bunların fotoğraflarını istediler
Eki Görüntüle 168132
Fotoğrafları attıktan bir gün sonra onayladılar. Şimdi yeni ürünü yolluyorlar. (SRP-FGX751-A5A32SF)
Şimdi Amazon DE üzerinde Seasonic TX 1600W Noctua Edition aldım. Fatura kendi üzerime, shipping adresi ise Bulgaristan'daki arkadaşımın üzerine. Siz de bundan sonraki Seasonic alışverişlerinde böyle yapabilirsiniz. Ben kendi Amazon DE hesabımla sipariş verdim.
Ha, faturada arkadaşınızın ismi yazsa da problem olacağını hiç sanmıyorum. İçiniz rahat olsun.
Ben oyle yapıyorum.
2014'ten beri TR'den almıyorum.
Pazaruvaj ve EU fiyat fark yoksa BGden sipariş veriyorum.
Gidincede getiriyorum.