senuzulme

Üstün
Yer
İstanbul
Nike Dunk Low ayakkabım var arkadaşlar. Aslında Vans Sneakar tarzı dar kalıp ayakkabıları hep 42,5 numara giyerim ve tam oturur ayağıma. Bu tecrübeme ve satış görevlisinin yorumlarına güvenerek de alttaki ayakkabıyı 42,5 numara olarak aldım fakat ne zaman giymeye kalkışsam, bir süre sonra ayağımın arkası ve serçe parmaklarım yara oluyor. Anlayacağınız ayakkabı ayağıma sığmıyor gibi bir şey.

Ayakkabıyı alalı baya olduğu için iade etmem de mümkün değil. Bu gidişle ya ayakkabı çöp olacak ya ayağım. Ayakkabıyı açmak için önerisi olan var mı?

0226071_0.webp

Ayakkabacılarda demir kalıp makinesi var ver onlara boydan gerdirsin 1 gün kalsın yeterli olacaktır. Buzluğa atıp genişletme yöntemi de var ama boydan yeteri kadar genişler mi bilemiyorum istersen o yöntemide deneyebilirsin.

Vans'in bez rahatlığına alıp Dunk'ın sert derisine 42,5 girmek saçmalık bence Vans esner, Dunk ayağını esnetir. Satış temsilcisi kotasına bakmış, sen ise kalıba bakmamışsın. Ya ince bir tabanlıkla hacim kazandır ya da buzluk ısı taktiğiyle deriyi zorla ama serçe parmağın patlıyorsa o ayakkabı sana küçük gelmiş demektir, zorlayıp ayağını kalıcı sakatlama, direkt ilana koy.

Ayakkabı kalıbı koymayı denedin mi? Deri ve kalıbı küçük ayakkabıda bunu yaşaman çok normal ya. Bende de air max var. Tam oturuyordu ayakkabı kalıbını fulledim biraz esnedi.
Hocam ayakkabı kalıbı ile genişletirsek yanlardan esneme olur mu? Yani esnesin fakat ayakkabının kalıbı bozulsun istemiyorum.
Vans'in bez rahatlığına alıp Dunk'ın sert derisine 42,5 girmek saçmalık bence Vans esner, Dunk ayağını esnetir. Satış temsilcisi kotasına bakmış, sen ise kalıba bakmamışsın. Ya ince bir tabanlıkla hacim kazandır ya da buzluk ısı taktiğiyle deriyi zorla ama serçe parmağın patlıyorsa o ayakkabı sana küçük gelmiş demektir, zorlayıp ayağını kalıcı sakatlama, direkt ilana koy.
Vans'ı uzun yıllardır giyiyorum fakat arada farklı alternatifler olsun diye Dunk Low, Campus 00S gibi modeller de bulundurmak istedim. Aslında Nike'ın kalıp ayakkabılarını çok uzun süre giydim fakat ilk defa böyle bir şey başıma geldi.

Sanırım ilk önce kendim evde bir genişletmeyi ardından ayakkabıcıya vermeyi denemeliyim. Herkese teşekkürler.