6 şubat 2023 depreminden sonra sizce Adana veya çevresinde tekrar büyük bir deprem olur mu? Bizim evimiz çok şükür sağlam ve çevresi güvenli ama akrabalarım için tedirginim. Herkes İstanbul depremi beklerken tekrar aynı bölgede büyük bir deprem olmasından korkuyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
Alanında uzman jeologların bile ortak noktada birleşemediği oluyorken buradan kim çıkıp "olacak / olmayacak" diyebilir ki?
Allah’sın diye bir şey demiyorum, tahmin yürütmek denen bir şey var ya hani? Bak yukarıda ki üye düzgünce yazmış demek ki var bir bildiği.Hocam biz nereden bilelim? Allah mıyız biz? Ya olur ya da olmaz.
25457
Uzman
Depremin saati ve günü gibi bilgileri bilemezsin fakat nerede olacağını, tahmini büyüklüğünü ve ne kadar uzun süreceğini bilebilirsin. Allah olmakla alakası yok.Hocam biz nereden bilelim? Allah mıyız biz? Ya olur ya da olmaz.
Fay hatlarının nereden geçtiğini, geçmişte hangi büyüklükte depremler ürettiğini ve bunların ortalama kaç yılda bir tekrarlandığını kaba olarak bilmek bile yeter aslında.
Sırf beğeni almak için mesaj yazıyorlar işte.Depremin saati ve günü gibi bilgileri bilemezsin fakat nerede olacağını, tahmini büyüklüğünü ve ne kadar uzun süreceğini bilebilirsin. Allah olmakla alakası yok.
Fay hatlarının nereden geçtiğini, geçmişte hangi büyüklükte depremler ürettiğini ve bunların ortalama kaç yılda bir tekrarlandığını kaba olarak bilmek bile yeter aslında.
Xbox 360E
Üstün
Hocam yanlış hatırlamıyorsam, İstanbul depremi için herkesin azından bir şeyler çıkıyordu. Şu tarihte bu zamanda olacak diye, sahi onlara ne oldu hocam? Demek ki her tahmin doğru tutmuyormuş.Depremin saati ve günü gibi bilgileri bilemezsin fakat nerede olacağını, tahmini büyüklüğünü ve ne kadar uzun süreceğini bilebilirsin. Allah olmakla alakası yok.
25457
Uzman
Hocam yanlış hatırlamıyorsam, İstanbul depremi için herkesin azından bir şeyler çıkıyordu. Şu tarihte bu zamanda olacak diye, sahi onlara ne oldu hocam? Demek ki her tahmin doğru tutmuyormuş.
Kimse beklenen deprem için kesin tarih vermedi zaten. Örneğin 30-40 yıl içerisinde şurada deprem olma ihtimali %60 gibi tahminler yapıyorlar. Ben konu sahibine Adana çevresinde 7 üstü deprem yapabilecek fayların konumunu yazdım. Olmazsa bir şey kaybetmem
Dediğiniz kişiler Celal Şengör ile Naci Görür olmalı, bu kişiler Fransızlar ile işbirliği yaparak Marmara Denizi'nin ilk detaylı fay haritasını çıkardı.
Bu arada depremlerin tahmin edilemeyeceğini söylüyorsunuz ya, 1996 yılında yapılan sismik boşluk haritasını yapan kişiler nasıl tahmin etti? Allah mı bu kişiler?
Hatta o bölgede ilk kırılacak fay hattını bilebilirsiniz, örneğin 6 Şubat depremlerinden sonra Hatay'a Ölüdeniz fayına stres transferi oldu, ve 20 Şubat tarihinde 6.4 büyüklüğünde 3. deprem oldu. Bunun aynısı Kuzey Anadolu Fay Hattında da oldu. Birkaç yıl arayla sırasıyla İzmit'e kadar depremler meydana geldi.
Konuyu daha fazla kirletmeye gerek yok konuşmak için konuşuyorsunuz sadece. Kısacası depremlerin zamanı tam olarak tahmin edilemez fakat büyüklüğü ve nerede olacağı tahmin edilebilir.
Xbox 360E
Üstün
Büyüklüğü herkes ve nerede olacağı tahmin edebiliyor zaten, benim üzerimde durduğum zaman. İstanbul depremi için bu sene içinde olabilir falan diye tahmin ediliyordu, tabii yanlış hatırlamıyorsam. Diğer konular da haklısın.Kimse beklenen deprem için kesin tarih vermedi zaten. Örneğin 30-40 yıl içerisinde şurada deprem olma ihtimali %60 gibi tahminler yapıyorlar. Ben konu sahibine Adana çevresinde 7 üstü deprem yapabilecek fayların konumunu yazdım. Olmazsa bir şey kaybetmem.
Dediğiniz kişiler Celal Şengör ile naci görür olmalı, bu kişiler fransızlar ile iş birliği yaparak Marmara Denizi'nin ilk detaylı fay haritasını çıkardı.
Bu arada depremlerin tahmin edilemeyeceğini söylüyorsunuz ya, 1996 yılında yapılan sismik boşluk haritasını yapan kişiler nasıl tahmin etti? Allah mı bu kişiler?
Eki Görüntüle 190171
Hatta o bölgede ilk kırılacak fay hattını bilebilirsiniz, örneğin 6 şubat depremlerinden sonra Hatay'a ölüdeniz fayına stres transferi oldu, ve 20 şubat tarihinde 6.4 büyüklüğünde 3. deprem oldu. Bunun aynısı kuzey Anadolu fay hattında da oldu. Birkaç yıl arayla sırasıyla Izmit'e kadar depremler meydana geldi.
Eki Görüntüle 190178
Konuyu daha fazla kirletmeye gerek yok konuşmak için konuşuyorsunuz sadece. Kısacası depremlerin zamanı tam olarak tahmin edilemez fakat büyüklüğü ve nerede olacağı tahmin edilebilir.