Babam olsa da sabit maaşı olan bir öğretmen. O öğretmen parayı kaldırsa benle mi yiyecekti banane?
Detaylar
Kim cevapladı?Para kazanmak için çok daha pis iş yapan insanlar var, mesela belki görmüşsünüzdür bu forumda paylaşmıştım haber olarak.Babam olsa da sabit maaşı olan bir öğretmen. O öğretmen parayı kaldırsa benle mi yiyecekti banane?
Yine Adana’da özel okulda bir tane öğretmen kızların tuvaletine gizli kamera koyup, bunları yabancı suç ağına satmış para kazanmak için. Kumar oynaması bu işin yanında çok daha masum kalıyor. Tek zararı kendisine ve ailesine.
- Makaleler
- 1
Yargılamak da istemiyorum öğretmen maaşı, ikramiyesi, yıllık promosyonu bazen de ek dersleriyle geçim sağlanabilir. Hani neden yani gidip de tefeciye borçlanıp hayal peşinde koşarsın 
Xbox 360E
Üstün
Bağımlılık işte hocam, seni öyle bir hale sokar ki elindeki her şeyini kaybettiğinde anca fark edebiliyorsun. Ülkenin ekonomik durumu yüzünden bir çok insan bu hale düşüyor.Yargılamak da istemiyorum öğretmen maaşı, ikramiyesi, yıllık promosyonu bazen de ek dersleriyle geçim sağlanabilir. Hani neden yani gidip de tefeciye borçlanıp hayal peşinde koşarsın![]()
Adamın düştüğü duruma üzülmek başka şey, kendi hırsı nedeniyle 2 milyonunu kaybedip üstüne yaptığı 4 milyonluk borcu başkalarının karşılamasını beklemek ayrı şey. Bu adam girdiği risk sonucu kazansaydı, bugün yardım etmeleri beklenen kişiler bir karşılık alacaklar mıydı? Hayır. Bireysel bir risk, bireysel bir batış bu, nasıl potansiyel kazancın tamamı bireye aitse kaybın da tamamı bireye aittir. Talihsizlikle bu tür olayları aynı kefeye koyup gerçekten talihsiz olanların durumunu değersizleştirmemek lazım.
Konu sahibine yüklenmiyorum, iyi niyeti ve merhamet duygusu için birini suçlamaya gerek yok, kendince iyi bir temennide bulunuyor ama bazı şeylerle o kadar da empati kurmamak gerekiyor.
Konu sahibine yüklenmiyorum, iyi niyeti ve merhamet duygusu için birini suçlamaya gerek yok, kendince iyi bir temennide bulunuyor ama bazı şeylerle o kadar da empati kurmamak gerekiyor.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Kendi etmiş kendi bulmuş. Sadece parasıyla değil hayatıyla kaldıraç oynamış ve kaybetmiş.
Adama üzülmedim. Ailesine üzüldüm.
Adama üzülmedim. Ailesine üzüldüm.
sndwchmaker
Yetkin
Ailesi olan adam böyle bir işe girişmez. Açıkçası üzücü tabii ki ama empati kuramıyorum.