Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, Ramazan bayramında Adana’dan Antalya’ya otele gideceğiz. Gidebileceğimiz 2 tane güzergah var, sizce en güvenli hangisi olur? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bu arada eğer önerirseniz sahil yolundan da gidebiliriz, sadece o bölgede çok fazla dağ ve uçurum var, o yüzden emin olamadım.

7453EB71-2C22-4F6A-89DD-8886E735A643.webp

Merhabalar, sahil yolundan tecrübeli bir şoför değilseniz eğer gitmenizi tavsiye etmem, özellikle gece vakti. Anamur sonrası yollar epey virajlı, uçurumlu ve dardır.

Sahil şeridinden Mersin'in Silifke ilçesine kadar gidip oradan Mut'a çıkarak Karaman/Konya yolu üzerinden Antalya'ya gitmenizi tavsiye ederim. Ancak bu yolda da trafiğe takılmanız çok olağandır. Otoban Çeşmeli/Erdemli/Mersin'de son bulmakta ve Taşucu istikametine kadar yeni otoyol çalışmaları devam etmekte. Bu sebeple yolda sürekli bir çalışma durumu ve trafik mevcuttur.

1772783962671.webp

Ancak eğer şoförlüğünüze güveniyorsanız gündüz vakti sahil şeridinden giderek güzel manzaralar eşliğinde bir yolculuk yapmanızı da tavsiye ederim.

1772784013243.webp

Bu güzergahtaki en sıkıntılı rota ise burasıdır:

1772784280789.webp

İki rotasyon arasında totalde 100 km fark var. Ve ilk rotasyonda kar olma ihtimali de çok yüksek.

Geçtiğimiz yaz Manavgat-Adana arası giderken sahil yolunu kullandım. Yolun yenilendiğini, rahat gideceğimi söyledi şoför arkadaşım. Yol gerçekten yenilenmişti. Fakat aklınızda bulunsun, yolun yenilenmiş dediği hali sadece asfalt yenilemesi ve 1 metre kadar genişletilmesiydi. Virajlar ve inip çıkmalar hala aynı duruyor. Tüneller açılmış ve bazı yerlerde tünellerden geçiyorsunuz. Gece yapacaksanız yolculuğu ve uzun yol tecrübeniz yoksa tavsiye etmem. Aracınızın aşırı yüklü ve hantal olması gibi bir durum söz konusuysa yine Konya yolunu tercih edin. Rampalarda aracınız boğulup sizi yavaşlatacak. Zaten ortalama 50km hız ile gideceksiniz sahil yolundan. Tecrübeniz varsa ve gündüz gidecekseniz manzarası harikadır. Durup manzarayı seyredeceğiniz yerler ve çay içebileceğiniz ufak mekanlar var yol üzerinde.

Merhaba, Ramazan bayramında Adana’dan Antalya’ya otele gideceğiz. Gidebileceğimiz 2 tane güzergah var, sizce en güvenli hangisi olur? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bu arada eğer önerirseniz sahil yolundan da gidebiliriz, sadece o bölgede çok fazla dağ ve uçurum var, o yüzden emin olamadım.

Eki Görüntüle 231172
Konya üzeri gitmiştim ben güzeldi yollar. Deniz kenarı yollarının çok virajlı ve kötü olduğunu duymuştum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim, o zaman muhtemelen Konya yolundan giderim. Manzarası kötü olması sorun değil, can güvenliğim olsun yeter.